LŠ, kvalifikacije - Domaćini bez pobede!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.08.2014.
22:44
Izvor: Sportske.net

Večerašnjih pet mečeva poslednjeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona proteklo je u znaku gostiju. Domaći timovi nisu mogli više od remija, a Lil i Standard nisu ostvarili ni toliko.

Beta/AP Photo/Polfoto, Gregers Tycho
Beta/AP Photo/Polfoto, Gregers Tycho

Povezane vesti

Duel Lila i Porta bio je derbi večeri, ali nije opravdao očekivanja. Doduše, Porto jeste bio favorit, ali se očekivao bolji otpor Francuza pred njihovim navijačima.

Na kraju - 1:0 za Portugalce, a jedini gol delo je Meksikanca Erere, koji je u 61. minutu bio najspretniji u kaznenom prostoru domaćih i na pravi način reagovao na jednu odbijenu loptu.

Minimalnu pobedu u gostima ostvario je i Zenit. Ekipa Andre Viljaša Boaša je savladala Standard u Liježu sa 1-0, a meč je u korist gostiju rešio Šatov u 16. minutu.

Preostale tri utakmice završene su identičnim rezultatima - 1:1.

Zanimljivo je bilo u Mariboru, gde je slovenački predstavnik dočekao Seltik iz Glazgova koji se čudnim spletom okolnosti našao u ovoj fazi takmičenja posle debakla u prethodnoj rundi od poljske Legije.

Gosti su poveli već u 6. minutu preko Mekgregora, ali je samo osam minuta kasnije posle odlične akcije domaćih izjednačio mladi Bohar.

Do kraja meča viđeno je još nekoliko prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao, pa su Škoti ''ni krivi, ni dužni'' stigli nadomak Lige šampiona.

Beloruski BATE Boprisov je bio blizu pobede u Bratislavi, ali je Vitek u finišu doneo izjednačenje Slovanu, dok je u Danskoj kiparski APOEL ostao neporažen od domaćeg Alborga.

Sreda:

Alborg - APOEL 1:1
Tomsen 16. - Oliveira 54.
Lil - Porto 0:1
Erera 61.
Maribor - Seltik 1:1
Bohar 14. - MekGregor 6.
Slovan Bratislava - BATE Borisov 1:1
Vitek 80. - Jablonski 44.
Standard - Zenit 0:1
Šatov 16.

Utorak:

Bešiktaš - Arsenal 0:0
Kopenhagen - Leverkuzen 2:3
Jorgensen 9, Amartej 12. - Kisling 5, Belarabi 31, Son 43.
Napoli - Bilbao 1:1
Iguain 68. - Munijain 42.
Salcburg - Malme 2:1
Šimer 16, Sorijano 54. - Forsberg 90.
Steaua - Ludogorec 1:0
Čipčiu 89.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke