LŠ, Grupa D: Arsenalu dovoljan bod

Autor: Beta Beta
sreda 26.11.2014.
00:41
Izvor: Beta

Fudbaleri Arsenala sutra dočekuju Borusiju iz Dortmunda u petom kolu Grupe D Lige šampiona, a za plasman u osminu finala će im biti potreban bod iz tog meča.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Borusija je prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova i već je obezbedila prolaz dalje, a Arsenal je drugi sa sedam bodova iz četiri meča.

Arsenal u ovaj meč ulazi posle poraza od Mančester junajteda, ali su i sećanja na meč protiv Anderlehta i dalje sveža.

"Znamo da je naš poslednji meč u Ligi šampiona na domaćem terenu protiv Anderlehta bio razočaravajući. Moramo to sa ostavimo iza sebe. Spremni smo da protiv Borusije osiguramo plasman u osminu finala", rekao je golman Arsenala Vojćeh Ščensni.

U drugom meču Grupe D sutra se sastaju Anderleht, koji je do sada osvojio samo dva boda, i Galatasaraj, poslednjeplasirana ekipa na tabeli sa jednim bodom.

Te dve ekipe imaju teorijske šanse za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. Naime, Anderleht može da prodje dalje samo ako pobedi u oba preostala meča, ali uz to da Arsenal ne osvoji više nijedan bod.

S druge strane, Galatasaraju je, takodje, potrebna pobeda, uz poraz Arsenala, ali i pobeda upravo protiv tog premijerligaša u poslednjem kolu.

Uz ovakve šanse, teško je očekivati da će Anderleht ili Galatasaraj uspeti da prezime u Ligi šampiona, tako da će sutrašnji meč u šustini biti borba za treće mesto koje vodi u Ligu Evropa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke