LŠ - Buran finiš u Kazahstanu, Astana osvojila prvi bod!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.09.2015.
19:54
Izvor: Sportske.net

Večeras u Kazahstanu odigrana prva utakmica drugog kola Grupe C Lige šampiona. Astana u uzbudljivoj završnici utakmice uspela da osvoji bod protiv Galatasaraja.

BETA/AP Photo/Alexey Filippov
BETA/AP Photo/Alexey Filippov

Povezane vesti

Posle poraza na startu takmičenja u Grupi C, Astana i Galatasaraj su večeras u Kazahstanu podelili bodove, 2-2!

Turski predstavnik dva puta vodio, ali se Astana nije predavala i na kraju zasluženo došla do prvog boda u evropskoj eliti.

Gosti iz Istanbula su bolje ušli u večerašnji meč. Vesli Snajder je u prvih petnaest minuta dva puta pripretio golu Nenada Erića, ali je prvi put srpski golman zaustavio njegov šut, a drugi put Holanđanin nije bio precizan.

Ipak, bolja igra Galatasaraja je krunisana na isteku prvih pola sata utakmice. Bilal Kisa je primio loptu na sredini terena, na tridesetak metara od gola domaćih, imao je dovoljno vremena i prostora da se namesti na udarac i to je učinio na najbolji način - lopta završava u donjem desnom uglu Erićevog gola - 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a u nastavku Astana je zaigrala mnogo hrabrije i konkretnije i to joj je donelo rezultat. U 64. i 65. minutu domaći su imali dve lepe prilike za izjednačenje, ali prvo Džolčijev, a onda i Ketevoama nisu bili preecizni.

Ipak, u 77. minutu, ekipa Astane uspeva da izjednači, a dve velike greške gostiju su dovele do ovog gola. Najpre izgubljena lopta na ivici kaznenog prostora, sa leve strane, posle čega je usledio centaršut u kazneni prostor, gde lopta pogađa Hakana Baltu i završava u mreži - 1:1.

A onda, neverovatan finiš meča! Igrao se 86. minut, napad Galatasaraja je tekao po levoj strani, usledio je centaršut u peterac, a golman Erić umesto da izbije loptu, on je nespretno šalje u sopstvenu mrtežu - 1:2!

Izgledalo je da domaćima posle ovoga nema povratka, ali nisu se predavali i samo tri minuta kasnije stižu do novog izjednačenja i prvog osvojenog boda u Ligi šampiona!

Posle centaršuta domaćih sa leve strane, golman Muslera je odbio loptu na ivicu kaznenog prostora, gde se nalazio Kanjas, koji odmah šutira, a ispred gol linije, neuspešno interveniše Lionel Kerol i šalje loptu u sopstvenu mrežu. Ipak, gol je pripisan Kanjasu, za konačnih 2-2.

Osim pomenutog golmana Erića, svih 90 minuta u ekipi Astane su odigrali naš mladi reprezentativac Nemanja Maksimović, kao i bivši fudbaler Partizana, Slovenac Branko Ilić.

U istoj grupi, večeras od 20:45 Atletiko u Madridu dočekuje Benfiku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke