LŠ - Benfika je novi četvrtfinalista!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.03.2016.
19:54
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući neverovatnom udarcu Raula Himeneza Niko Gajtan je postigao izjednačujući gol u Sankt Peterburgu, gol koji je odveo Benfiku u narednu fazu. kasnije je Taliska doveo Benfiki pobedu.

Beta/Dmitri Lovetsky
Beta/Dmitri Lovetsky

Povezane vesti

Mnogo će patiti navijači Zenita, imali su njihovi ljubimci danas neverovatnu priliku da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona, ali im to nije pošlo za rukom zahvaljujući bombi Raula Himeneza i smirenosti u završnici Nika Gajtana. Do kraja je Taliska doveo Benfiku do druge pobede u ovom dvomeču - 1:2.

U prvom meču ove dve ekipe Benfika je na svom terenu slavila sa 1:0, imala je odličan rezultat pred gostovanje u Sankt Peterburgu.

Prvo poluvreme je bilo prava uspavanka, a onda su u drugom počele da se ređaju prilike pred golom Edersona koji je bio odličan u nekoliko navrata danas i jedan je od junaka utakmice.

Smolnikov je imao dobar šut u 61. minutu, zatim minut kasnije je Artem Dzjuba veoma loše šutirao iz izgledne sitaucije. Sve je ovo bilo uvod u 69. minut i gol Zenita.

Žirkov je prošao po strani, Hulk je podmetnuo glavu i pogodio za 1:0 i veliko slavlje navijača Zenita. Ovo je rezultat koji nas je vodio u produžetke, svi u Zenitu su bili zadovoljni ovim rezultatom, ali hteli su i još.

Dzjuba je imao još jednu priliku, da bi na drugoj strani kao Bomba odjeknuo gol Benfike u 85. minutu.

Nisu mogli da sanjaju bolji tajming za gol gostujući igrači, Raul Himenez je uputio fantastičan udarac sa 30 metara, Lodigin je neverovatnom intervencijom sprečio čist gol, ali se lopta od prečke odbila do samog Gajtana koji postiže pogodak i odvodi Benfiku u narednu fazu.


Zenit je morao da postigne dva gola, a da ne primi niti jedan, ali naravno, bilo je već kasno za tako nešto, Benfika je veoma kvalitetna ekipa da bi sebi mogla da dopusti tako nešto.

Igrao se poslednji minut nadoknade kada je Benfika došla do pobede u ovom meču, a odličan u protivničkom kaznenom prostoru, prevario dva igrača Zenita i savladao Lodigina za 2:1.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 10.03.2016
00:32

Још увек је Зенит у зимском сну.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 09.03.2016
21:26

Svi ce zeljeti Benfiku i Volzburg u cetvritfinalu a naravno,jasno je da ce Real izvuci jednog od ova dva tima.Barseloni ce zapasti najtezi protivnici kao i prosle godine,ali dzaba,opet su pobjedili sve velike timove i dosli do titule.

avatar
Kiddo
Wednesday, 09.03.2016
21:24

Bravo benfika,sve najbolje. ljudi ne ruse na kladzi!!

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Wednesday, 09.03.2016
20:58

Golmane, zar to nije moglo u korner, alo?! Retko glup klub ovaj Zenit...

avatar
Thierry Henry
Wednesday, 09.03.2016
22:30

Ipak je pobednik večeri DZjuba. :D nKomotno može da glumi soliter ili dalekovod.

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Wednesday, 09.03.2016
23:37

Nisam gledao, ali taj Zenit mi je bas onako smesan. Toliko para, a ne mogu ni u cetvrtfinale da udju...