LŠ - Bajern za prolaz, Roma i Siti za nadu!

Autor: Beta Beta
utorak 04.11.2014.
11:17
Izvor: Beta

Fudbaleri Bajerna iz Minhena obezbediće plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ako sutra na svom terenu savladaju Romu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Meč četvrtog kola Grupe E između Bajerna i Rome igra se sutra od 20.45 na Alijanc Areni u Minhenu.

Šampion Bundeslige je u prethodnom kolu sa ubedljivih 7:1 pobedio Romu na Olimpiku, što je bila i najubedljivija pobeda Bajerna u Ligi šampiona na gostujućem terenu.

"Neće biti lako kao u Rimu. To je bila naša perfektna utakmica, ali sada počinjemo od nule. Roma dolazi po bodove, a imaju igrače koji jednim potezom mogu da reše meč. Biće to teška, takmičarska utakmica", rekao je igrač Bajerna David Alaba.

S druge strane, Roma ima priliku da se revanšira Bajernu za poraz, ali i da poveća svoju šansu za osvajanje drugog mesta u Grupi E.

Bajern je bez poraza u 15 poslednjih mečeva u svim takmičenjima, a je Roma prošlog vikenda u domaćem prvenstvu izgubila od Napolija.

Nemački klub je prvi na tabeli Grupe E sa devet bodova, dok je Roma na drugom mestu sa četiri boda.

U drugom meču Grupe E sastaju se trenutno trećeplasirana i poslednja ekipa na tabeli, Mančester siti i moskovski CSKA.

Šampion Premijer lige u ovaj meč ulazi posle pobede u gradskom derbiju nad Mančester junajtedom. Ta pobeda ostavlja Siti u trci za titulu u Premijer ligi, ali je njegov položaj u Ligi šampiona neizvesniji.

Ekipa Manuela Pelegrinija je treća u Grupi E sa samo dva osvojena boda iz tri meča, pa ih pobeda u sutrašnjem meču ostavlja u trci za plasman u narednu fazu Lige šampiona.

"Utakmica protiv CSKA nam je najvažnija. Moramo da pobedimo, imamo ekipu za pobedu. Moramo da osvojimo tri boda, a onda da uradimo isto i u dve preostale utakmice", rekao je fudbaler Sitija Serhio Agero.

U prethodnom kolu Lige šampiona, CSKA i Mančester siti su u Moskvi odigrali nerešeno 2:2, što je ujedno i jedini bod koji je ruski klub do sada osvojio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke