LŠ - Arsenal i Atletiko u poteri...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.03.2015.
14:16
Izvor: Beta

Sredina nedelje donosi preostale revanš mečeve osmine finala Lige šampiona, utorak donosi prva uzbuđenja.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekaće sutra na svom terenu Bajer Leverkuzen, dok će Arsenal gostovati Monaku u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Atletiko je 25. februara u Nemačkoj poražen sa 0:1 od Bajera, pa će šampion Španije na stadionu "Vinsente Kalderon", prema rečima trenera "jorgandžija" Dijega Simeonea, morati da "zavrne rukave" ako želi da izbori plasman u narednu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Madridski klub je za vikend u Primeri protiv Espanjola, sa igračem manje, pružio dobro partiju, ali je na kraju remizirao bez golova u Barseloni.

U istoriji Lige šampiona do sada su samo dve ekipe uspele da nadoknade zaostatak iz prvog meča u revanšu i izbore plasman u sledeću fazu takmičenja.

Bajer je od utakmice sa Atletikom vezao četiri pobede i to bez primljenog gola, a u petak su u Bundesligi savladali Štutgart sa 4:0.

Mnogo teži zadatak imaće ekipa Arsenala, koja je 25. februara u Londonu poražena od Monaka sa 1:3. Ekipa Arsena Vengera na gostovanju će morati da postigne najmanje tri gola i da trijumfuje sa dva gola razlike.

Britain Soccer Premier League

Arsenal je nakon poraza od Monaka znatno podigao formu i efikasnost. Najraspoloženiji igrač "tobdžija" je francuski napadač Olivije Žiru, koji je na poslednje tri utakmice koje je počeo postigao po gol.

Monako je bio manje uspešan u utakmicama posle Arsenala. Oni su upisali dva trijumfa i po jedan remi i poraz.

Obe revaš utakmice osmine finala Lige šampiona igraće se sutra od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
la_decima10
Monday, 16.03.2015
15:23

ak leverkuzen prvi primi gol gotov je.....atletiko će preuzet inicijativu i dokusurit će bajera...bit će 2 i više razlike....a monako će igrati onoliko koliko mu je potrebno