Lorisovo božićno čudo, Junajted zaustavljen na 'Lejnu'!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 28.12.2014.
14:51
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted je igrao dobro samo prvo poluvreme, Loris je apsolutni junak nakon dve fenomenalne odbrane, dok je tragičar meča Robin Van Persi.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Mančester Junajted je "počeo" da igra, ali za razliku od prethodnih utakmica (Arsenal, Liverpul, Stouk, Sautempton) gde je realizacija bila na najvišem mogućem nivou, danas to nije bio slučaj.

Krenuo je Junajted mnogo bolje u meč na "Vajt Hart Lejnu" protiv domaćeg Totenhema, odmah su Runi i Falkao pretili, ali je odbrana Totenhema bila sigurna i iskoristila je nedovoljnu koncentraciju napadača Mančestera.

Ponovo je Runi igrao na sredini terena, a kao i u prošloj utakmici, bio je najveća opasnost po gol fenomenalnog golmana Lorisa.

Falkao je imao jednu priliku za Junajted kada je dobro reagovao Loris, da bi na drugoj strani Totenhem imao dve prilike za dva minuta, ali se Kejn nije najbolje snašao.

Na drugoj strani slobodan udarac za Mančester Junajted iz idealne pozicije, na 20 metara od gola, izveo je Huan Mata. Odlično je to uradio, mnogi su videli loptu u golu, ali se stativa isprečila, a nakon odbijene lopte Kirikeš se dobro postavio i izbacio loptu ispred Persija.

U 25. minutu dobra prilika za Junajted, sudija je svirao ofsajd nakon što je Persi uputio loptu ka golu. Lopta je ušla u gol nakon pogledanog snimka, ali zbog pomenutog ofsajda nije priznat.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Falkao je ponovo imao priliku kada je Loris dobro bio postavljen, da bi u 40. minutu Robin Van Persi istakao kandidaturu za promašaj kola. Izašao je sam 1 na 1 sa Lorisom, Francuz je ostao na liniji, imao je neverovatnu priliku i u 99% slučajeva je ovakve situacije rešavao. Ipak, sporom reakcijom dozvolio je Lorisu da interveniše.

Loris je nastavio sve da impresionira u ovom delu meča, prvo je Runi oprobao šut, a zatim i Ešli Jang kada smo videli let i fantastičnu paradu golmana Totenhema.

Apsolutna dominacija Junajteda prekinuta je nakon povratka na teren. Nije to bila ista ekipa, kao ni Totenhem, a De Hea je morao da "zagreje" svoje rukavice.

Loris je bio skoro neprimetan u drugom poluvremenu, a najbolju priliku za Junajted propustio je Mata kada je nakon upućene lopte sa strane iz blizine šutirao preko gola svojom slabijom, desnom nogom.

Na drugoj strani Facio je imao priliku kada je odbranio De Hea, a najbolju priliku za Totenhem na ovom meču propustio je Mejson kada je sa samo 10 metara prebacio gol Junajteda.

Obilazili su fudbaleri Totenhema oko gola Mančester Junajteda koji je bio bezopasan u poslednjih dvadeset minuta, ali promene rezultata nije bilo do kraja.

Loris je junak Totenhema, Persi je tragičar Junajteda, na kraju 0:0.

Sjajne odbrane golmana Totenhema pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Sunday, 28.12.2014
15:51

Pi,kakve su ovo mrcine,poludio sam,odigram Junajte 2 jer sam mislio da su taman uhvatili ritam,kad opet kiksaju...Ovaj Van Gal blage veze nema,vise ih nikad na tiket necu staviti.

avatar
Hala Madrid 10!
Sunday, 28.12.2014
16:13

Ako on nema veze sta reci tek za Enrikea?

avatar
Nikola M.
Sunday, 28.12.2014
16:21

Sa kojim pravom ti nekoga nazivaš mrcinama?! Srami se. Šta je Van Gal kriv što igrači nisu bili prisebni i iskoristili neku od mnogobrojnih šansi, Robin pre svega?