Ljujić vidi Žalgiris u Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.04.2017.
16:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Žalgirisa, za koje sa uspehom nastupa Matija Ljujić, sjajno su počeli odbranu titule u litvanskom prvenstvu.

fkzalgiris.lt
fkzalgiris.lt

Povezane vesti

Ekipa iz Viljnusa je na prvih pet utakmica slavila četiri puta i već se izdvojila na čelu tabele.

"Imamo izuzetno dobar tim, dominiramo u šampionatu, a cilj je da se napravi pomak u Evropi. Postoje još tri tima koji se bore za prvo mesto pored nas, ali oni su međusobno gubili bodove jedni od drugih, tako da smo od početka na liderskoj poziciji" rekao je Ljujić.

Žalgiris je novu sezonu započeo trijumfom u Superkupu protiv Trakaija, a Ljujić je na svim dosadašnjim mečevima imao zapaženu ulogu. 23-godišnji srpski fudbaler je rekao da ove sezone ima nešto drugačije zadatke na terenu u odnosu na prošlu.

"Igrao sam sve utakmice po 90 minuta. Uloga u timu se malo promenila, pošto igram nešto povučenije nego prethodne sezone. Imamo dosta kvalitetnih pojedinaca, konkurencija u timu je jaka, pa mi je bitno da sam stekao poverenje trenera i da igram redovno" smatra Ljujić.

Jedan do glavnih ciljeva ove sezone za Žalgiris, pored novih uspeha u domaćim takmičenjima, biće i učešće u Evropi. Prošle sezone Ljujićev tim je nesrećno eliminisan od Astane u kvalifikacijama za Ligu šampiona i litvanski prvak ove godine namerava da ostvari bolje rezultate.

"Čeka nas još tri meseca uigravanja pred kvalifikacije. Pored toga što želimo da odbranimo duplu krunu, želimo da napravimo korak dalje u Evropi. Klub je dobro organizovan i ima potencijal da igra grupnu fazu u Evropi" zaključio je Ljujić.

Žalgiris takmičenje u prvenstvu Litvanije nastavlja u sredu, 12. aprila, kada gostuje ekipi Stumbrasa, koja je trenutno pretposlednja na tabeli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke