Ljujić: "Superkup kao najava uspešne godine"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.02.2017.
15:44
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Žalgirisa osvojili su Superkup Litvanije proteklog vikenda, što je treći trofej do kojeg je u kratkom periodu u dresu litvanskog kluba stigao srpski fudbaler Matija Ljujić.

fkzalgiris.lt
fkzalgiris.lt

Povezane vesti

Žalgiris je prošle godine osvojio i prvenstvo i Kup Litvanije, pa je u nedelju samo nastavio niz trofeja. Tim iz Viljnusa je u meču Superkupa pobedio Trakai rezultatom 1:0, a gol za trijumf postigao je Maman Traore u 77. minutu.

"Utisci posle osvojenog Superkupa su odlični. Imali smo pritisak da osvojimo trofej i drago mi je što smo ovako započeli sezonu. U završnici prvog poluvremena sam osetio jak bol u kolenu, pa sam u dogovoru sa trenerom i medicinskim timom izašao iz igre, kako ne bih rizikovao ozbiljniju povredu. Biću spreman za start prvenstva" naglasio je Ljujić, koji je bio jedan od najzapaženijih igrača Žalgirisa u pripremnom periodu.

Nova sezona u litvanskom šampionatu počinje ovog vikenda, a Žalgiris odbranu titule započinje u subotu u podne gostovanjem Atlantasu. Ono što za nekoliko meseci čeka šampiona Litvanije su i kvalifikacije za Ligu šampiona, čemu se raduju svi fudbaleri Žalgirisa.

U odnosu na prethodnu sezonu, tim je oslabljen, pošto je Žalgiris napustio jedan od njegovih najboljih igrača Andrija Kaluđerović.

"Svi opet jedva čekamo kvalifikacije. Ovaj tim ima potencijal, jesmo ostali bez Andrije koji je imao fantastičnu sezonu u dresu Žalgirisa, ali smo dobili Komnena Andrića, odličnog igrača koga dugo poznajem, kao i Mamana Traorea, koji je prethodnih šest sezona nosio dres Nice, tako da verujem u dobre rezultate" kaže Ljujić.

Fudbaleri Žalgirisa će u predstojećoj sezoni igrati za osmu titulu šampiona Litvanije, kao i 12. trofej osvajača Kupa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke