Ljujić blista u Žalgirisu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.05.2017.
11:47
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Žalgirisa nastavljaju da ruše prepreke u litvanskom šampionatu. U devetom kolu prvenstva, ekipa iz Viljnusa ostvarila je trijumf protiv Atlantasa sa 1:0.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Još jednu sjajnu partiju prikazao je srpski vezista Matija Ljujić, koji sa velikim uspehom već drugu sezonu nosi dres litvanskog šampiona. 23-godišnji fudbaler je bio začetnik akcije posle koje je Žalgiris stigao do pobedničkog pogotka.

U 20. minutu susreta Ljujić je primio loptu na polovini gostiju i fantastičnim dodavanjem uposlio je Brazilca Elivelta, trenutno drugog strelca prvenstva sa sedam postignutih golova, kome nije bilo teško da matira golmana gostiju Mikelionisa. Žalgiris suvereno drži prvo mesto u ligi sa 24 osvojena boda iz devet utakmica.

Uz osam ostvarenih trijumfa, jedini poraz tim iz Viljnusa je doživeo pre skoro dva meseca od Utenisa. Od tada su vezali sedam pobeda i zasluženo se nalaze na čelu tabele. Ljujić je i u ovoj sezoni jedna od glavnih uzdanica trenera Dambrauskasa, ali sa novom ulogom, koja je nešto povučenija u odnosu na prošlu godinu.

Žalgiris već u sredu igra utakmicu desetog kola litvanskog šampionata. Od 19 časova na svom terenu dočekuje tim Stumbrasa, koji trenutno zauzima šestu poziciju sa isto toliko osvojenih bodova. Novu sezonu tim iz Viljnusa je otvorio osvojenim Superkupom Litvanije, a ovog leta ga očekuju nova iskušenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke