Liverpul "onaj stari", konačno pobeda na "Enfildu"!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.12.2014.
22:50
Izvor: Sportske.net

Ekipa Liverpula konačno je zabeležila pobedu na svom terenu nakon mesec dana pauze, "istresli" su se na ekipi Svonsija.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Liverpul nije bio bolji ove sezone.

Kada su videli navijači Liverpula sastav za meč protiv Svonsija u novoj formaciji koju je počeo da forsira Brendan Rodžers nisu bili optimisti.

Emre Čan je bio na beku, izostali su Baloteli i Džerard, kao i Lazar Marković koji je igrao standardno poslednjih par utakmica. Ipak, igra koju su prikazali fudbaleri Liverpula oduševila je sve na "Enfildu", mestu na kome Liverpul nije pobedio u PL još od 29. novembra.

Nije bilo uzbuđenja na ovom meču sve do 13. minuta kada je Moreno pronašao Sterlinga, a ovaj gađao pravo u Lukaša Fabijanskog. Kasnije je šutirao Lalana, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

Činilo se da "Enfild" nikada nije bio tiši, a onda su krenula uzbuđenja pred golom nekadašnjeg golmana Arsenala.

Henderson je sjajno pronašao Morena u srcu šesnaesterca, a levi bek Liverpula nije imao težak zadatak da pogodi mrežu iz blizine, iako je malo falilo da Fabijanski odbrani ovaj loš šut - 1:0.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Koutinjo je imao jednu solidnu priliku nakon što je sjajno prošao po levoj strani, ali nije mogao iz mrtvog ugla da ugrozi ekipu Svonsija.

Na drugoj strani najbolju priliku propustio je Dajer na asistenciju Sigurdsona nakon slobodnog udarca, ali gola nije bilo.

Prvih 10 minuta drugog poluvremena je bilo savršeno za gledanje jedne fudbalske utakmice.

Fabijanski je napravio kobnu grešku po svoj tim u 50. minutu, krenuo je da rasčisti opasnost ispred svog gola, ali je loptom pogodio Adama Lalanu koji postiže gol - 2:0!

Samo minut kasnije novi gol, ovog puta na drugoj strani. Danas odlična odbrana Liverpula je poklekla samo u ovoj situaciji, Boni je u duelu sa Sakoom spustio loptu do Sigurdsona koji pogađa - 2:1.

Minut kasnije, novo uzbuđenje ispred gola Fabijanskog. Sterling je imao odličnu priliku, ali je iz teške situacije nakon asistencije Hendersona, možda i najboljeg igrača danas, pogodio stativu.

Usledile su prilike za Lalanu i Sterlinga, da bi Liverpul došao i do trećeg gola.

Neverovatno dobar pas je petom uputio Koutinjo, lopta je došla do Lalane koji se odličnim prodorom izborio za poziciju za šut - 3:1!


Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Koutinjo i Škrtel su u istom napadu ugrozili Fabijanskog, a u 69. minutu i 4. gol u mreži ovog golmana.

Šelvi i Lalana su razmenili par reči, bilo je tu i ironičnih osmeha od nekadašnjeg igrača Liverpula koji kao da je zaboravio da ne igra više za taj tim, postiže autogol nakon kornera Hendersona - 4:1.

Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje.

Ušao je u igru i Marković, kasnije i Baloteli. Imali su njih dvojica jednu dobru kombinaciju nakon koje je Italijan šutirao, ali je Fabijanski odbranio.

Gomis je na drugoj strani propustio najbolju priliku za Velšane, pogodio je rogalj gola iz teške situacije.

To je sve što smo videli od ovog meča koji je poslednji u Premijer ligi u ovoj godini, Liverpul je apsolutno zasluženo slavio sa 4:1.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Javier Mascherano
Tuesday, 30.12.2014
00:04

Lepa igra liverpoola, lallana se istakao, can, skrtel sakho solidni, coutinho madjionicar. Ynwa