Liverpul ne može više od 6. mesta?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 22.12.2014.
09:49
Izvor: Sportske.net

Iako proslavljaju bod protiv Arsenala, navijači Liverpula nemaju previše razloga za radost, ako ćemo suditi po brojkama koje crno slute.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Rodžersov tim je igrao dobro, Šćešnji je u finišu derbija na Enfildu sjajnim reakcijama u nekoliko navrata spašavao svoj tim sigurnih golova.

Uspeo je Škrtel da donese bod Redsima u samom finišu, Liverpul sada ima 17 bodova i nalazi se na 10. poziciji na tabeli.

U susret prazničnog ludila nije na odmet pogledati šta kažu brojke kjada su u pitanju šanse Rodžersovog tima da ipak spase sezonu u Premijer Ligi. Neumoljiva statistika kazuje da najviše čemu Crveni mogu da se nadaju jeste 6. mesto.

Naime, nijednom do sada Liverpul nije ostvario bolji plasman kada je u trenutku praznika bio plasiran na desetom mestu na tabeli.

Kako se vidi na priloženoj fotografiji, u šest navrata do sada Redsi nisu uspevali značajnije da poprave svoj plasman od Božića, pa do kraja takmičenja. Ako je verovati brojkama i podacima, Liverpul će ostati bez Evrope na kraju tekuće kampanje.

liverpul

Ipak, brojke i 'tradicije' jesu tu da bi se rušili, navijači se ne predaju, Rodžersov tim prikazuje znake optimizma, poboljšanja u igri, otuda i nade da će u nastavku sezone stvari biti bolje po klub sa Enfilda. U to veruje i sam Brendan Rodžers.

„Možemo li u top 4? Apsolutno!“

„Najvažnija stvar je da se ponovo krećemo u pravom smeru. Imamo talentovanu ekipu, sposobnu da u nizu osvaja bodove i pobeđuje. Uostalom to smo i pokazali minule sezone kada smo ostvarili 11 vezanih pobeda, stvari mogu brzo da se promene i pokrenu u ligi.“, rekao je menadžer Liverpula.

Inače, Liverpul u narednom kolu očekuje gostovanje Barnliju. Nakon toga Redsi dočekuju Svonsi i Lester.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AxweII
Monday, 22.12.2014
12:16

To nam je trenutno realnost..Osim ako se u drugom dijelu sezone vrati Staridz i odradi ostatak sezone bez povrede i zabija golove kao sto on to zna...Ili da Rodzers dovede nekog napadaca koji ce napraviti razliku...Opet ostaje tu dosta trofeja za osvojiti...