Liverpul na krilima Markeca!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.01.2015.
15:37
Izvor: Sportske.net

Liverpul sve bolji iz kola u kolo, danas su savladali Sanderlend rezultatom 1:0. Marković fantastičan.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Liverpul je ponovo izgledao sjajno, nakon meča protiv Svonsija koji je uz sjajnu igru rešen u njihovu korist, danas su pobedili na gostovanju ekipu Sanderlenda, ovoga puta uz neprimljen gol.

Sjajan je bio Lazar Marković, postigao je i svoj prvenac u dresu Liverpula na utakmicama Premijer lige, ali i pored toga je po mnogima danas bio igrač utakmice.

Glavni sudija ovog meča je mirne duše mogao da pokaže i na belu tačku na samom početku meča. Igrao se 2. minut, a Marković je sjajno prošao između dvojice fudbalera Sanderlenda i pao u šesnaestercu. Ipak, sudija je procenio da nije bilo dovoljno kontakta.

U osmom minutu meča videli smo prvi gol, ispostaviće se kasnije i jedini.

Lazar Marković je povukao loptu nakon što je sudija dosudio prednost posle faula nad Borinijem, srpski internacionalac je odigrao loptu ka Džerardu, ona je došla do Borinija koji mu odigrava dupli pas, a on nakon odlične kontrole lopte postiže gol kroz noge golmanu za 1:0!

Gol pogledajte OVDE.

Imao je Liverpul terensku inicijativu u prvom poluvremenu, nekoliko šansi je propušteno, a možda je najbolju imao srpski reprezentativac.

Nakon što je oduzeo loptu na sredini terena, Marković je dodao do Borinija, ovaj je vratio u sredinu ka njemu, a Markec je sjajno opalio ka golu. Mogao je to da bude najlepši gol u Premijer ligi ove sezone, šteta za njega što se to nije dogodilo.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Henderson je pogodio stativu nakon asistencije Koutinja, a i Džerard je možda bio malo sebičan kada nije propustio loptu njegovom zameniku kada je kapitenska traka u pitanju.

Pred sam kraj, Borini je imao jednu priliku, prešao je golmana Pantilimona, ali je bio neprecizan iz skoro mrtvog ugla, ostalo je na poluvremenu 1:0.

Minjole nije imao priliku da interveniše u prvom delu igre.

Stiven Džerard je morao da ostane u svlačionici nakon poluvremena zbog povrede noge, za sada nije poznato o kakvoj se povredi radi. Njega je zamenio Dejan Lovren.

Marković je imao jedan odličan prodor na samom startu, da bi nakon njega isto to učinio i Emre Čan, koji je takođe bio odličan danas.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Njega je pored aut linije oborio Bridkat, dobio drugi žuti karton, tako da je Liverpul imao ogromnu prednost do kraja meča. Možda je sudija preterao sa ovim drugim žutim kartonom.


Adam Džonson, fudbaler Sanderlenda, je počeo da igra sam protiv svih u tim trenucima. Oprobao je jedan šut, Minjole je bio na zemlji, a lopta je pogodila u prečku, velika sreća za Liverpul u tim trenucima.

Liverpul je ponovo preuzeo inicijativu, Koutinjo, Baloteli, i ponovo Koutinjo su pokušavali da ugroze gol golmana Pantilimona, ali im nije pošlo za nogom.

Na drugoj strani iz prekida su jedino domaći mogli da priprete, ali u jedinoj situciji O'Šej nije bio snalažljiv, ostalo je 1:0 za Liverpul.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke