"Liverpul Eho" - Za Markeca je gotovo, dok za Gruju ima nade!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 12.02.2017.
12:25
Izvor: Sportske.net

Kako list blizak dešavanjima u klubu sa "Enfilda" piše, epizoda bivšeg igrača Partizana u ekipi Jirgena Klopa je gotova, dok za bivšeg igrača Zvezde još uvek ima prostora.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Lazar Marković je stigao na "Enfild" 2014. iz Benfike, u transferu vrednom 20 miliona funti.

Krunisao je svoju sjajnu sezonu u dresu tima iz portugalske prestonice prelaskom u redove giganta iz Premijer lige, ali se čini da je to bila velika greška srpskog internacionalca.

Nakon dve i po godine, deluje da je vreme da Markec napusti "Enfild" jednom za svagda.

Od kako je stigao nije prikazao ni delić repertoara iz dresa "Orlova", navijači su vremenom bili sve više razočarani, a sve je rezultovalo odlaskom bivšeg krila Partizana na razne pozajmice.

Najpre je otišao u Fenerbahče, zaigrao dobro u Turskoj, ali ga je povreda omela da pokaže pun potencijal.

Dolaskom Klopa nije se puno promenilo, nakon jedne predsezone saradnje sa Nemcem, bilo je jasno da za Markovića ponovo nema mesta na "Enfildu". Iako su bivšem treneru Dortmunda bila potrebna krila, odlučio je da srpskog internacionalca pošalje na pozajmic u lisabonski Sporting i tako jasno stavio do znanja da ne račna na njega.

Lazar Markovic

Nije se Markec proveo po povratku u Portugaliju, očekivalo se da će sa Žesusom sa koji je sarađivao u Benfiki ponovo zablistati, ali se ništa slično ipak nije dogodilo.

Vraćen je sa pozajmice u januaru, a Klop je opet stavio srpskom fudbaleru do znanja da se ne nalazi u njegovim planovima.

Iako je bilo jasno da zbog povrede Kutinja i učešča Manea na Kupu afričkih nacija Liverpulu nedostaje jedan krilni fudbaler, Klop je odlučio da pusti Markovića na novu pozajmicu, ovoga puta u Hal.

Za sada je brzonogi fudbaler ostavio dobar utisak u dresu "Tigrova", ali kako "Liverpul Eho" piše, teško da će mu to obezbediti novu šansu na "Enfildu". Kako stvari stoje, Marković će na kraju sezone napustiti "Enfild", ovoga puta za stalno.

Tokom minulog leta, još jedan srpski fudbaler je stigao u Liverpul, a to je "zlatni orlić" i bivši vezista Crvene zvezde Marko Grujić.

Marko Grujic

Popularni Gruja je krunisao dobru sezonu u Zvezdi i sjajne igre na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina prelaskom na "Enfild", Klop je insistirao na njegovom angažovanju, ali sprski vezista još uvek nije dobio pravu šansu.

Bio je odličan na pripremama, postigao je i nekoliko golova, jedan je dao čak Barseloni, a to mu je kupilo mesto na klupi za rezervne igrače na startu sezone.

Dobio je u par navrata priliku sa klupe, u porazu od Barnlija na startu sezone umalo je postigao i svoj prvi gol na "Ostrvu", ali su potom povrede uzele maha.

Grujić je ispao iz prvog tima, prekomandovan je u U23 ekipu, a zbog pomenutih povreda je propustio priliku da zaigra za prvi tim u Liga i FA Kupu. Ta šansa mu se neće ukazati ove sezone, kako su "Redsi" ispali iz oba takmičenja.

Ipak, prema pisanju "Liverpul Eha", Grujić će dobiti svoju priliku naredne sezone. Klop je njegov veliki poštovalac, a i situacija sa veznim igračima u Liverpulu nije baš sjajna.

Džo Alen je letos otišao u Stouk, Milner je prekomandovan na levog beka, dok Leivi i Emre Čanu ugovori ističu za 18 meseci. Doveden je samo Đini Vajnaldum, Stjuart ima 23 godine, te je jasno da je vreme za njega da igra u kontinuitetu, a teško je da će se to desiti u Liverpulu, te se veruje da bi Gruja mogao da dobije novu šansu naredne sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Phenomenal
Sunday, 12.02.2017
15:40

Cudno je da nema nikakva vest o Grujicu. U svakom slucaju mora da izbori minute u ovako slabom veznom redu makar to bili i kupovi

avatar
Jens Lehmann
Sunday, 12.02.2017
15:00

Ovaj decko nikad nije dobio pravu sansu.Svakako ima kvalitet za PL,ali mozda je to i njegova greska jer se zaleteo u Liverpul...

avatar
cholic
Sunday, 12.02.2017
19:46

ili ipak nema kvalitet za PL

avatar
Jens Lehmann
Tuesday, 14.02.2017
05:37

Ima kvalitet za osrednje klubove kao sto su Sautempton,Everton,West Ham,Celzi hehehe

avatar
Yamarāja
Sunday, 12.02.2017
14:54

Klop ne voli Srbe, jedini izuzetak je bio Subotić.

avatar
Berba9
Sunday, 12.02.2017
22:04

Klop ne voli neradnike i bojazljive igrace, Markec je talentiran izuzetno, ali se ne zna nositi s pritiskom i boji se krenuti u duel

avatar
Realan tip
Sunday, 12.02.2017
14:32

Trkac obicni, uz to lagan previse za PL.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 13.02.2017
16:11

Sterling ništa bolji al je dobar jer je Englez!

avatar
Realan tip
Wednesday, 15.02.2017
00:37

Sterling je u Liverpulu bar nesto odigrao, ali slazem se da je precijenjen.

avatar
Sporske me ugasile
Sunday, 12.02.2017
14:09

Markovic sve zna sto bi jedno krilo trebalo da zna ,osim da da gol . Kad bi i to naucio bio bi bolji od vecina krila u Engleskoj ,ima brzini,tehniku,centarsut je dobar,eksplozivan je ,samo ta zavrsnica ga koci . Liverpul i ne igra s krilima pa mu je bolje da ide . Nece ni Gruja potrajati tamo,prerano se odlucio za tako velik zalogaj

avatar
mrancic
Sunday, 12.02.2017
14:57

Strah ga uništi.Bolje da ostane u malom klubu kao što je Hall.

avatar
3x3
Sunday, 12.02.2017
16:36

Brz i eksplozivan jeste, ali od tehnike nema ni t.

avatar
FaStee
Sunday, 12.02.2017
13:59

Markovic da ostane u halu,dobro mu ide i nadam se da ce ostati u PL.Grujic ce sigurno dobiti sansu,jer klop je insistirao da on dodje.Samo nek jako trenira i nek se pokaze na treninzima,sansa ce doci

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 13.02.2017
16:14

Insistirao je i na Jojiću, igrao mu odlično a onda ga bez objašnjenja zakovao na tribine..

avatar
Sunday, 12.02.2017
13:51

MArkovic moze da ostane u Halu ili ako oni ispadnu da predje u neki drugi tim Premije rlige koji se en boi za bilo sta, Mozda cak i Lester. Sve zavisi od igrackog kadra timova za sledecu sezonu. Gruic iam problema sa povredama, moze dobice sanus jer je svoej vreme realno koristio nekako. Onos to ej problem ako se pokaze da je sklon povredama, ode. MAda Liverpool ako oce visok plasman mora, ali mora da nadje top kvalitet, a t ni Markovic ni Gruic nisu.

avatar
Chella_ynwa
Sunday, 12.02.2017
13:39

Nema Markovic sta da trazi pored Manea. Kad bi Hal izborio opstanak bilo bi mu najpametnije da tu i ostane.nZa Grujica se ne zna ni kakva je povreda u pitanju a ni kad se vraca treninzima sa ekipom.

avatar
Sunday, 12.02.2017
13:52

Nesto mislim daje kog njeg aproblem kondicija, da su mu treninzi preteski i da tu puca, i da to ustvari nije velika povreda, vc neke sitne hronicke povrede usled napora. Ako je to slucaj tesko ce igrati.

avatar
malialejandro4LFC
Sunday, 12.02.2017
15:04

Koliko sam procitao vec se vratio da trenira,tj da je poceo, ne znam kakvim intenzitetom,ali je poceo da trenira

avatar
Mangus
Sunday, 12.02.2017
13:37

Sto se Markeca tice, on se svoju priliku dobio. Pritisak ga ubija, plasi se duela... Dobar je igrac za timove od kojih se ne ocekuje previse. Cim ima neki pritisak na ledjima on se spetlja. I kad nije imao veliku konkurenciju on nije uspeo da se izbori za mesto. nnSto se Gruje tice, decko ima 20 godina, dosao je iz lige kakva je Srpska, u jednu fizicki brzu i jacu ligu, tehnicki daleko kvalitetniju, treba mu vremena. Nekakvu priliku je dobijao ali su ga povrede unazadile. Vreme radi za njega, Leiva ce otici na leto, Can nije bas u formi, Hendo i Djini su jedini koji trenutno valjaju u veznom redu. Lalana takodje ali on manje vise igra to zato sto mora. nnSto se tice sledece sezone, ja ocekujem novog levog beka u Liverpulu, pa ce se Milner vratiti u sredinu. Grujan opet nece igrati redovno, jer ocekujem Milner, Hendo, Vajnaldum vezu i Lalana kao rezerva, uz Gruju. Ali kroz 2 moze biti i redovan prvotimac ako se bude lepo razvijao.

avatar
lpool
Sunday, 12.02.2017
13:35

Markec ima jos 13 utakmica da se pokaze, za sada mu dobro ide, redovan je starter za Hal i stvarno dobro igra. Mislim da se Liverpul ogresio o njega, nisu trebali da ga salju u druge lige vec je trebao odmah da bude prosledjen u Hal,Svonsi ili Sanderlend. Ako ovako nastavi svasta moze da bude, u najgorem slucaju prodacemo ga za lepe pare pa gubitak nece biti ogroman.

avatar
bulaja23
Sunday, 12.02.2017
20:06

Marković redovan starter, a odigrao prvu utakmicu u subotu sad... Dobra ti je statistika

avatar
bulaja23
Monday, 13.02.2017
12:59

U pravu si. Moja greska. Izvinjavam se.

avatar
lpool
Sunday, 12.02.2017
20:24

Prvu je odigrao protiv Mancestera oko pola sata u kupu,dan nakon sto je zavrsio transfer, nakon toga je poceo protiv istog rivala u ligi a zatim i protiv Arsenala. I bio je opasan u sve tri utakmice. Da dobra mi je statistika a tvoja ?

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 12.02.2017
13:28

Ni za disi nisi