Lista najvećih fudbalskih izgovora, šta mislite, koliko je Murinjovih?

Autor: Janko Glavonjić
petak 12.12.2014.
14:00
Izvor: Sportske.net

Posle poraza od Njukasla, menadžer Čelsija Žoze Murinjo optužio je skupljače lopti da su opstruisali igru i to upotrebio kao jedan od izgovora za poraz. Tokom godina smo čuli i neverovatnije stvari, pa smo pokušali da ih se prisetimo i sve stavimo na jedn

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Već smo pomenuli izgovor Žoze Murinja za poraz protiv Njukasla, ali je zanimljivo da to nije prvi da ga Portugalac koristi. Dok je vodio Real Madrid, posle poraza u Super Kupu 2011. Murinjo je počeo svoju kampanju i misaonim igricama pokušavao da izbaci Barsu iz takta.

Specijalni je tada izjavio da u drugom poluvremenu skupljači lopti praktično nisu obraćali pažnju na svoj posao i tako krali vreme što je odgovaralo Barseloni.

Posle poraza Ukrajine od Španije na Svetskom prvenstvu 2006. godine rezultatom 4:0, Ukrajincima su bile krive - žabe! Vladislav Vaščuk je otkrio na konferenciji za štampu posle meča da nisu mogli da spavaju zbog žaba koje su neprekidno kreketale.

Na Evropskom prvenstvu 2004, Italija je zabeležila razočaravajućih 0:0 protiv Danske, a Toti i Panući su imali zaista zanimljivo objašnjenje igre Italije.

Toti je rekao da su njegove kopačke bile loše i da je imao utisak kao da trči po usijanom pesku, dok je Panući otišao korak dalje i okrivio čarape, koje su bile napravljene od pregrubog materijala.

I Fergi je imao jednu interesantnu opasku, još 1996. godine. Junajted je te sezone nosio sive dresove kao gost, i u toj opremi je ušao u seriju od 4 utakmice bez pobede, plus je gubio od Sautemptona 3-0 na poluvremenu. Prvo što je Fergi rekao u svlačionici bilo je - presvlačite se! i Junajted nikada više nije igrao u tim dresovima. Ipak, na tom meču im nije bilo pomoći, Sveci su slavili sa 3:1.

Još jedna zanimljivost je vezana za Junajted, ali pre Fergijeve ere. Junajted je ispao iz lige 1974. godine, a tadašnji menadžer Tomi Doerti okrivio je za to - vozača autobusa! On je uvek kasnio kada je trebalo da ih vozi na utakmice, što je remetilo psihičku pripremu tima i na koncu dovelo do ispadanja.

I bivši reprezentativni čuvar mreže engleske reprezentacije imao je jedan zanimljiv izgovor kada je primio tri gola od Njukasla dok je igrao za Liverpul i bio okarakterisan kao glavni krivac za poraz.

Džejms se "vadio" na igricu Tomb Raider i Laru Kroft sa koje nije mogao skine pogled i zbog toga nije mogao da spava pred meč jer je igrica bila tako zarazna.

Naravno, tu je i onaj naš čuveni izgovor o loše pokošenoj travi posle poraza u Azerbejdžanu.

Koji od ovih izgovora je najurnebesniji?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke