"Lisice" dolijale na "Stamford Bridžu"

Autor: Boban Filipović
subota 23.08.2014.
17:52
Izvor: Sportske.net

Čelsi nakon slabog prvog prvog poluvremena slomio otpor Lestera u drugom, gostima presudili Košta i Azar, Ivanović upisao asitenciju. U ostalim mečevima drugog kola subotnjeg popodnevnog programa Vest Hem odneo ceo plen sa "Selharst Parka", Tadićev Sautem

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

"Mrtvo more" na "Stamford Bridžu" u prvom poluvremenu, osim nekoliko dobrih individualnih akcija Azara nsimo videli ama baš ništa, golmani nisu imali ni malo posla.

U nastavku , totalno druga priča, sevaju šanse na obe strane, prco Oskar pogađa stativu, onda Bane Ivanović odično šutira glavom, ali Kasper Šmajhel bervurozno interveniše.

Lester potom ima kolosalnu priliku, Nadžent izlazi sa Kurtooom oči u oči , Belgijanac fantastično reaguje i u potpunosti opravdava poverenje koje mu je ukazao Murinjo u odnosu na iskusnog Čeha.

Na drugoj strani odličnu priliku ima Fabregas, Šmajhel junior je opet na mestu, potom preti i Širle, Čelsi sve više preti, gol visi u vazduhu.

Inicijativa je morala da se ispalti, kazna za Nadžentov promašaj takođe, igrao se 63. minut, Branislav Ivanović se priključio napadu, odlično zalomio, zavrnuo sa desne strane u srce protivničkog kaznenog prostora, tamo se najbolje snašao Dijego Košta - 1:0 za domaćina.

Tempo igre ne opada, Čelsi lakše diše posle datog gola, Košta se desetak minuta nakon postignutog gola našao u situaciji da se revanpira Ivanoviću za asistenciju, ali to čini očajno.

Međutim, u 79. minutu "Plavci" uspevaju da dupliraju prednost. Eden Azar kruniše svoju fantastičnu partiju lepim golom i postavlja konačnih 2:0.

Ivanović i Matić su odigrali ceo meč, kapiten reprezentacije Srbije je u nekoliko navrata mogao da postigne gol.

U finišu je u igrau ušao Didije Drogba, "Stamford Bridž" je svog heroja pozdravio gromoglasnim ovacijama.

Golove pogledajte OVDE.

U malom londonskom derbiju Vest Hem je kao gost bio bolji od Kristal Palasa i savladao ga sa 3:1.

Zarate i Dauning su u roku od tri minuta u drugom delu prvog poluvremena doneli dva gola prednosti "Čekićarima", Šamak je početkom drugog dela igre vratio domaćina u igru, ali sve dileme rešava Karlton Kol pola sata pre kraja meča.

Britain Soccer Premier League

Dušan Tadić se našao u startnoj postavi Sautemptona protiv Vest Bromvič Albiona, ali na meču odigranom na "Sent Meri" stadionu nije bilo golova. "Svecima" je ovo prvi osvojen bod sa Kumanom na kormilu.

Svonsi je na svom terenu slavio minimalcem protiv Barnlija, jedini gol na meču postigao je Dajer u 23. minutu. "Labudovi" tako dolaze do druge pobede i za sada su jedina ekipa pored Čelsija sa maksimalnim učinkom.

Današnji program u Premijer ligi završava se duelom između Evertona i Arsenala na "Gudison Parku" koji je na programu od 18:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke