Lige "petice" - Ko su kraljevi asistencija?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 03.03.2015.
11:03
Izvor: Sportske.net

Ljudi koji više vole da uposle klupskog kolegu iz napada nego da postignu gol, fudbaleri koji plene svojom lucidnošću na terenu i fudbaleri zbog kojih najviše volimo fudbal. Ko su oni?

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

U svetu fudbala među navijačima se danas mnogo više ceni i gleda ko je postigao gol, bez obzira što je u pojedinim slučajevima trebalo samo postaviti nogu ili glavu, dok bi uloga onog ko je pripremio akciju bila ubrzo zaboravljena.

Naravno, uz veliko poštovanje za rođene napadače, moramo se osvrnuti i na igrače koji pripremaju akcije i bez kojih ti isti napadači ne bi bili ono što jesu.

Premijer liga

Ovde nema sumnje, najbolji je Sesk Fabregas. On je od 56 golova koliko je postigao Čelsi ove sezone u Premijer ligi "namestio" čak 15, većinu od tih 15 Dijegu Košti koji je do sada postigao 17 golova u šampionatu.

Sesk Fabregas je upisao 15 asistencija, a na drugom mestu nalaze se četvorica fudbalera sa po osam asistencija. To su Lejton Bejns, osporavani Di Marija, Sigurdson i Dauning, dok je sa sedam asistencija u vrhu i naš Dušan Tadić koji u poslednjih nekoliko utakmica igra dosta manje nego ranije.

Primera


Ovde je takođe velika razlika, Leo Mesi vodi ispred Kristijana Ronalda sa 3 asistencije više (13 prema 10), Čerišev iz Viljareala je na trećem mestu sa 9, koliko ima i Luis Suarez.

Isko iz Real Madrida je na petom mestu sa osam asistencija.

Serija A

U Italiji jedan od najboljih igrača ove sezone svakako jeste argentinski internacionalac, Franko Vaskez, koji je postigao čak sedam golova, ali je pored toga imao i 9 asistencija, po čemu je najbolji u Seriji A.

Inače, nastupa za Palermo ove sezone, a njegov saigrač, Paulo Dibala, nalazi se na drugom mestu sa 7 uspešnih asistencija.

Kandreva iz Lacija je na trećem mestu sa 7, Tevez je četvrti 7, dok je Felipe Anderson iz Lacija na petom mestu sa 6 uspešnih dodavanja ka strelcima gola.

Bundesliga

Ovde je viđena potpuna dominacija Kevina De Brujnea. ovaj belgijski internacionalac je ove sezone igrao odlično, upisao je čak 15 asistencija, šest više od drugoplasiranog Zlatka Junuzovića.

Firmino, Roben i Tomas Miler imaju po sedam uspešnih dodavanja ka strelcima pogodaka.

Liga 1


U Francuskoj asistenti nisu bili previše raspoloženi kao u drugim ligama, pa je tako na prvom mestu Dimitri Paje sa 10 uspešnih asistencija, Fekir iz Liona je na drugom mestu sa 7, dok je Munije upisao 6 dodavanja koji su erzultirali golom.

Vereto i Pastore zatvaraju krug od petorice najboljih asistenata sa po 5 uspešnih dodavanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke