Lige petice - Ko će biti novajlije u najjačim ligama?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 15.05.2017.
12:25
Izvor: Sportske.net

Druge lige su pred sam kraj prvenstva veoma zanimljive, borba za ulazak u najviši rang se rasplamsava.

Beta/Gareth Fuller/PA via AP
Beta/Gareth Fuller/PA via AP

Povezane vesti

Videćemo naredne sezone u najjačim ligama Evrope neke dobro poznate klubove koje nismo u ovoj godini gledali u najjačim rangovima, a imaćemo i nekoliko novajlija, ekipe koje nikada nisu igrale najjači rang u svojoj državi.

Engleska

Njukasl se vratio u Premijer ligu, i to ekspresno nakon što su prošle godine ispali. Svakako da je bio jedno od najvećih imena u Čempionšipu ove sezone i radujemo se što će Rafa Benitez zajedno sa srpskim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem.

Nisu jedini, gledaćemo naredne sezone i Brajton i Houv Albion u Premijer ligi po prvi put u istoriji.

Trećeg učesnika čekamo, igra se plej-of, biće to neko od sledeće četiri ekipe: Riding, Fulamm, Šefild Venzdej i Hadersfild. Navijamo za Fulam, ekipu koju predvodi naš Slaviša Jokanović.

Italija

Kolo pre kraja u Seriji B imamo jednog sigurnog putnika u Seriju A, a to je ekipa Spala. Spal nije bio u Serjii A od 1968. godine, a od tada su uglavom u Seriji B ili Seriji C. Igrali su 12 puta u okviru najjačeg ranga Italije, bili su čak jednom i petoplasirani. Dolaze iz Ferare, grada sa severa Italije od 130 hiljada stanovnika.

Od ostalih, traži se još jedan direktan plasman u Seriju A i to će najverovatnije biti Verona koja ima meč loptu protiv Ćezene kojoj bodovi ništa ne znače. Frozinone bi mogao da je ugrozi, imaju dva boda manje pred poslednje kolo.

U plej-of će, pored Verone ili Frozinonea, ekipe Ćitadele, Peruđe i Beneventa, a favoriti da se još nađu u plej-ofu su Karpi i Specija. Novara je jedina ekipa koja može da ugrozi Karpi i Speciju.

Nemačka

U Nemačkoj dve ekipe idu direktno iz Cvajte u Bundesligu, a treća će igrati baraž mečeve. Zna se da će ta tri tima biti Štutgart, Hanover i Braunšvajg, ali redosled se još uvek ne zna.

Štutgart i Hanover imaju po 66 bodova, Braunšvajg ima 63. Ipak, Braunšvajg ima najlakši zadatak pred poslednje kolo, dočekuju prežaljeni Karlsrue, Štutgart igra kao domaćin protiv Vurcburgera, a Hanover gostuje Sandhauzenu. Po bod za Štutgart i Hanover značiće i plasman u Bundesligu, direktan.

Španija

Standarno, u Segundi se prvenstvo završava poslednje, igraće se još četiri kola, a poznat je samo jedan učesnik Primere za sledeću sezonu.

Biće to ekipa Levantea, imaju 19 bodova više u ovom trenutku od Hetafea koji je na 3. poziciji. Pored njih, Đirona je glavni konkurent za plasman u Primeru, imaju 7 bodova više od Hetafea i mogli bi i oni uskoro da obezbede plasman u najviši rang.

Hetafe, Tenerife, Kadiz i Ueska su ekipe koje se trenutno nalaze od 3-6. mesta na tabeli Primere, a to su mesta koja vode u plej-of za popunu Primere.

Francuska

Najzanimljivija borba za plasman u viši rang vodiće se u Francuskoj.

Ima samo kolo do kraja šampionata, a neverovatno je da niti jedna ekipa nije obezbedila plasman u najviši rang.

Strazbur ima 64 boda, Amien i Troa imaju po 63, Lens i Brest po 62, Nim 61. Direktan plasman obezbediće 2 učesnika, jedan ide u baraž.

Strazbur dočekuje Burž, Amien gostuje Remsu, Troa ide na gostovanje Sošou, Lens dočekuje Nior, Brest Ažaksio, a Nim ide na gostovanje Lavalu, prežaljenoj ekipi koja takmičenje nastavlja u nižem rangu.

Biće veoma zanimljivo u Francuskoj u petak uveče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke