LIGA ŠAMPIONA: Rekord čeka Ronalda, derbi na 'Old Trafordu'

Autor: Miloš Marković
sreda 30.09.2015.
11:21
Izvor: Beta

Utakmice drugog kola grupne faze Lige šampiona igraju se i danas, a ljubitelje fudbala očekuju nova uzbuđenja.

BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

U grupi A sastaju se Malme i Real Madrid, dok će Šahtjor ugostiti Pari Sen Žermen.

Šveđani su spremili posebne mere za kraljevski klub, obzirom da su po metar sa svake strane uvukli aut liniju i time pokušali da zatvore prostor izabranicima Rafe Beniteza.

Ronaldo i na ovom meču juri rekord legendarnog Raula, zbog čega na svojim plećima nosi veliki teret. Portugalac je ove sezone postigao golove na samo jednom meču i biće pod velikim pritiskom da se vrati u formu. Benitez će u Malmeu biti bez pomoći Gareta Bejla, Hamesa Rodrigeza i kapitena Ramosa koji se provedio na premijeri Lige šampiona protiv ukrajinskog tima.

Pari Sen Žermen u drugoj utakmici grupe gostuje Šahtjoru i francuski gigant će gledati da zabeleži drugu pobedu u grupi, nakon što je na premijeri savladao Malme rezultatom 2:0.

Ukrajinci su poraženi ubedljivo od Real Madrida u prvom duelu grupe i želeće da se 'osvete' i ostvare prvu pobedu u elitnom evropskom takmičenju.

Derbi drugog kola Lige šampiona odigraće se na stadionu Old Traford, na kom će Mančester junajted dočekati nemački Volfsburg u okviru Grupe B, a u Moskvi sastaće se CSKA i PSV iz Ajndhovena.

Mančester junajted igraće za prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona, posle poraza u prvom kolu od PSV-a sa 1:2, dok Volfsburg želi drugi trijumf posle pobede nad CSKA od 1:0.

U poslednja dva međusobna okršaja, Mančester je izlazio kao pobednik, a poslednji put sastali su se u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine.

Ekipa Luja van Gala dočekujeVolfsburg kao lider Premijer lige i tim, koja je na poslednjih šest utakmica na svom terenu u UEFA takmičenjima ostvarila pet trijumfa i jedan remi.

"Nedostajala nam je Liga šampiona prošle sezone mnogo i lep je osećaj što ćemo ponovo biti domaćini na Old Trafordu u ovom takmičenju. Radujem se novom okršaju s Volfsburgom. Sećam se 2009. godine kada sam bio strelac. Oni od tada mnogo napredovali i očekujem težak meč. Volfsburg je veliki izazov za nas"
, rekao je vezni fudbaler Junajteda Majkl Kerik.

Volfsburg je pretprošlog vikenda doživeo debakl na stadionu Alijanc arena od Bajern Minhena. Oni su na poluvremenu vodili sa 1:0, međutim, u drugom poluvremenu su za samo devet minuta primili pet golova, a strelac je bio Robert Levandovski. To je bio prvi poraz ekipe Ditera Hekinga na poslednjih 15 utakmica.

PSV je iznenađujuće slavio na otvaranju Lige šampiona protiv Junajteda i tim Filipa Kokua u Moskvu putuje s velikim ambicijama i željom za drugim trijumfom.

CSKA je na svom terenu dvaput minimalnim rezultatom poražen od holandskih ekipa, a poslednji put su 2007. godine izgubili upravo od PSV-a u Kupu UEFA.

Astana, prvi kazahstanski tim u Ligi šampiona, dočekuje Galatasaraj u utakmici drugog kola Grupe C.

Trener fudbalera Astane Stanimir Stoilov rekao je danas da njegova ekipa, ako želi dobar rezultat, mora da bude disciplinovana na utakmici protiv Galatasaraja u Ligi šampiona.

"Znamo da je ovo vrlo važna utakmica za Astanu, to zna ceo Kazahstan. Galatasaraj je favorit, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo naše šanse i da izvučemo nešto iz tog meča. Prvo, moramo da budemo disciplinovani na terenu i da damo sve od sebe... Bez obzira na sve, biće to dobro iskustvo za nas", rekao je Stoilov.

Kazahstanski klub je u prvom kolu izgubio od Benfike sa 0:2, dok je Galatasaraj istim rezultatom poražen od Atletiko Madrida.

Trener Galatasaraja Hamza Hamzoglu rekao je da njegova ekipa želi pobedu protiv Astane u Ligi šampiona, ali je dodao da ne bi bio nezadovoljan i remijem.

"Došli smo da pobedimo. Želimo sva tru boda. Ako se to i desi, siguran sam da neće biti lako. Čak i ako bude nerešeno, i to bi bio dobar rezultat za na", rekao je Hamzoglu.

U drugom meču Grupe C sastaju se Atletiko Madrid i Benfika, a ta utakmica je na programu od 20.45.

Fudbaleri Borusije Menhengladbah i Mančester sitija sastaće se u utakmici drugog kola Grupe D Lige šampiona, dok će prošlogodišnji finalista Lige šampiona Juventus ugostiti osvajča Lige Evropa Sevilju.

Privremeni trener Borusije Menhengladbah, koja je poražena u prvom kolu od Sevilje s 0:3, Andre Šubert rekao je danas da njegov tim u utakmicu s Mančestera sitija ulazi s poštovanjem rivala, ali bez straha.

"Sreda će biti dan slavlja u Menhengladbahu, bez obzira na rezultat, jer Borusija ponovo igra u Ligi šampiona. Nema nikakvog smisla da u ovaj meč uđemo uplašeni... Nismo dobili priliku da igramo u Ligi šampiona na vašaru. Ovaj tim je bio izuzetan prošle sezone i zasluženo smo ovde. Poštujemo Mančester siti i želimo da pokažemo šta možemo", rekao je Šubert.

Borusija je loše počela sezonu, čak su i promenili trenera, jer su na prvih sedam utakmica u svim takmičenjima zabeležili šest poraza i samo jedan trijumf i to protiv Sent Paulija u Kupu Nemačke.

Nemački tim je na poslednja dva meča, od dolaska Šuberta na klupu Borusije, zabeležio dva trijumfa i u dobroj atmosferi dočekuju Mančester siti.

Mančester siti imao je brilijantan start sezone, pošto su upisali pet pobeda u Premijer ligi bez primljenog gola, a prvi poraz u sezoni doživeli su od Juventusa u Ligi šampiona pre dve nedelje. Nakon te utakmice usledili su porazi od Vest Hema i Totenhema, kao i pobeda nad Sanderlendom.

Juventus je na početku takmičenja slavio na gostovanju protiv Mančester sitija i pred svojim navijačima žele da nastave niz dobrih utakmica u UEFA takmičenjima. Torinski klub je u domaćem prvenstvu na šest utakmica upisao samo jedan trijumf od početka sezone.

Sevilja, aktuelni osvajač Lige Evropa, je od početka sezone upisala samo dve pobede. Ekipa iz Andaluzije je prvi trijumf u prvenstvu Španije ostvarila tek za vikend protiv Rajo Valjekana.

Sve utakmice igraće se od 20.45, osim utakmice između Astane i Galatasaraja koja startuje od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bobinho King
Wednesday, 30.09.2015
17:23

CR7 The Recordbreaker!

avatar
Vamos Real
Wednesday, 30.09.2015
15:30
avatar
Nikola M.
Wednesday, 30.09.2015
13:23

Pred Junajtedom je težak posao. Volfsburg je respektabilna ekipa, možda i najteži ispit od početka sezone. Drugi poraz u LŠ bi znatno otežao šanse da se ostvari plasman u nokaut fazu. Ono što me raduje je to da se Junajted nalazi u dobroj formi, ostvarene su 4 pobede u proteklih 5 mečeva u svim takmičenjima, uz 13 postignutih golova. Kerik će propustiti meč, Valensija, Erera i Roho su pod znakom pitanja (sva je prilika da ni oni neće biti na raspolaganju Van Galu za večerašnji susret, što su naravno loše vesti), tako da očekujem Davida na golu, Darmijana, Smolinga, Džonsa i Blinda u zadnjoj liniji, Švajnštajgera i Šnajderlina na sredini, Depaja i Janga po krilima, i Runija i Marsijala u napadu. Ni remi ne bi bio loš, ali pobeda mora biti imperativ.

avatar
AdrovicEsad
Wednesday, 30.09.2015
13:06

Real ako ne pobedi veceras bio bi u teskoj situaciji, Real ima sledece dvije utakmice protiv PSG i nula bodova, Di Marija ce sam dobiti Real

avatar
realmadridSR4
Wednesday, 30.09.2015
19:50

Hahahahaha,kazem ja ti si kralj.

avatar
Wednesday, 30.09.2015
12:18

Gladbah bi mogao da priredi iznenađenje večeras. Svim srcem uz Vukove!

avatar
Gianluigi Buffon
Wednesday, 30.09.2015
12:09

Севиља се мора добти а и мислим да ће Макс сасвим другачије спремити тим за ову утакмицу. Тотално је други приступ у ЛШ него у првенству... види се шта је ове сезоне примарно за Јувентус. Осим ако ме непријатно изненаде и демантују :)))))

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 30.09.2015
11:43

ajmo juve nista osim pobjede ne dolazi u obzir