Liga šampiona - PRVI dan odluke

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.12.2014.
10:20
Izvor: Sportske.net

Jedanaest timova je bukiralo svoje mesto u osmini finala Lige šampiona, čekamo još pet. Koga ćemo gledati u februaru u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju?

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Danas i sutra igraju se poslednje utakmice grupne faze Lige šampiona, a čekamo još 5 učesnika kako bismo kompletirali spisak ekipa koje su prošle u narednu fazu.

Atletiko Madrid, Real Madrid, Bajer Leverkuzen, Borusija Dortmund, Arsenal, Bajern Minhen, PSŽ, Barselona, Čelsi, Porto i Šahtjor iz Donjecka su za sada sigurni učesnici narednog kruga Lige šampiona.

Večeras se od 20:45 igraju utakmice u grupama od A do D, a u tri grupe još nije poznato ko će se takmičiti i na proleće u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Grupa A - Atletiko Madrid je već osigurao plasman u narednu fazu takmičenja, dok Juventus teoretski još uvek nije. "Staroj dami" je za prolaz u narednu fazu takmičenja dovoljan remi, dok im je za prvo mestu u Grupi A potrebna pobeda sa dva gola razlike.

Olimpijakosu je za prolaz u osminu finala Lige šampiona potrebna pobeda protiv Malme i poraz Juventusa u Torinu od Atletika. S druge strane, švedski tim će izboriti plasman u Ligu Evropa ukoliko trijumfuje u Pireju.

Prvak Grčke je u seriji dobrih rezultata kao domaćin u Ligi šampiona, pošto su u poslednjih pet utakmica zabeležili isto toliko trijumfa.

U sastavu Olimpijakosa neće biti srpskog internacionalca Luke Milivojevića zbog povrede, kao i Džimija Durmaza, dok će iz ekipe Malme izostati Erik Johanson, koji je suspendovan.

Greece Soccer Champions League
foto: Beta

Grupa B - Fudbaleri Liverpula i Bazela sastaće se sutra na stadionu Enfildu u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe D u direktnom okršaju za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Liverpulu je potrebna pobeda za plasman u narednu fazu, dok je Bazelu dovoljan i remi.

Trener Liverpula Brendan Rodžers kazao je da veruje u kvalitet njegove ekipe i da je uveren da će proći u osminu finala Lige šampiona, dok je šef stručnog štaba Bazela Paulo Sousa složan u oceni s Karlom Ančelotijem, koji je kazao da je švajcarska ekipa kvalitetnija od Liverpula.

Bazel u poslednja četiri duela s engleskim timovima ima četiri trijumfa, ali u ovosezonskom izdanju Lige šampiona na gostovanju nije osvojio ni bod.

Rodzerš za sutrašnji duel neće moći da računa na Džona Flanagana, Danijela Staridža i Susa zbog povreda, dok za Bazel, takođe zbog povrede, neće nastupati bivši defanzivac Partizana Ivan Ivanov.

Switzerland Soccer Champions League
foto: Beta

Grupa C - Fudbaleri Monaka dočekaće u utorak veče Zenit iz Sankt Petersburga u poslednjem, šestom kolu Grupe C sa ambicijom da izbore plasman u osminu finala Lige šampiona, a za to će im biti dovoljan i remi.

Monako, koji je u prethodnom kolu iznenadjujuće u gostima savladao Bajer iz Leverkuzena, pred svojim navijačima imaće priliku da izbori plasman u osminu finala.

S druge strane, Zenitu je potrebna pobeda kako bi se našli u narednoj fazi takmičenja. Ruska ekipa je do sada samo jednom trijumfovala na tlu Francuske - pobedili su Olimpik iz Marseja u sezoni 2005/06.

Monako neće moći da računa na Rikarda Karvalja, koji je suspendovan, dok Zenit na raspolaganju neće imati Aleksandra Keržakova.

U drugom meču Grupe C sastaće se Benfika i Bajer Leverkuzen. Portugalska ekipa nema šanse za plasman u dalju fazu takmičenja, dok je Bajer već obezbedio plasman, a za prvo mesto u grupi biće im potrebna pobeda ili ukoliko odigraju nerešeno, a Monako ne pobedi Zenit.

Monaco Soccer Champions League
Foto: Beta

Grupa D - U Grupi D Borusija i Arsenal su već izborili plasman u osminu finala, ali je ostalo da se razreši ko će kao prvoplasirani, odnosno drugoplasirani u narednu fazu takmičenja.

Borusija uoči šestog kola ima 12 bodova, dva više od Arsenala, Anderleht je treći sa pet, dok Galatasaraj ima samo bod.

"Milioneri" će biti prvi u grupi ukoliko odigraju nerešeno ili pobede Anderleht, dok je Arsenalu potrebna pobeda i poraz Borusije.

Anderleht je s pet bodova obezbedio učešće na proleće u Ligi Evrope, dok se Galatasaraj sutra oprašta od evropskih takmičenja.

Germany Soccer Champions League
foto: Beta

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juve mojsa
Tuesday, 09.12.2014
12:35

Posebno vece za sve juventine,od ove utakmice zavisi mnogoo toga,cela sezona staje u ovo vece!! Forzaa juveee

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Tuesday, 09.12.2014
14:26

X kao vrata..97.3 %..! ;-)

avatar
A-six NS
Tuesday, 09.12.2014
15:10

I ja isto kontam da ce biti x,razmisljam i tiket neki da opicim...

avatar
Tuesday, 09.12.2014
15:05

ja ocekujem pob edu ATM i pobeda Olimpijakosa i ispada Juve :DDDD

avatar
juve mojsa
Tuesday, 09.12.2014
14:39

Da ce biti samoo,nekaa..:))