LIGA ŠAMPIONA: Iker na pragu istorije, može li Barsa bez Mesija?

Autor: Beta Beta
utorak 29.09.2015.
11:26
Izvor: Beta

Utorak donosi utakmice drugog kola grupne faze Lige šampiona, nekoliko jako zanimljivih duela.

BETA/AP Photo/Juergen Schwarz
BETA/AP Photo/Juergen Schwarz

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija igraju protiv Porta u drugom kolu Lige šampiona i žele pobedu kako bi se iskupili za loše rezultate u Premijer ligi.

Čelsi je za vikend izvukao bod protiv Njukasla 2:2 i posle sedam kola zauzima 15. mesto na tabeli Premijer lige sa osam bodova. Murinjo je kritikovao nastup svog tima u prvom poluvremenu duela sa Njukaslom, rekavši da zaslužuje ocenu "minus jedan."

Čelsiju bolje ide u Ligi šampiona, gde je u prvom kolu Grupe G pobedio Makabi iz Tel Aviva sa 4:0.

Ekipa Žozea Murinja od 20.45 igra na gostujućem terenu protiv Porta, u drugom kolu. Murinjo će se tako vratiti na stadion Dragao, nakon što je predvodio portugalski tim do titule evropskog prvaka 2004. godine.

Porto je u prvom kolu u Grupi G odigrao 2:2 sa Dinamom iz Kijeva, a najveća zvezda tog tima Jasin Brahimi mogao bi da propusti duel sa Čelsijem zbog povrede kolena.

Čelsiju će se suprotstaviti i golman Iker Kasiljes, koji nije bio u dobrim odnosima sa Murinjom dok je predvodio Real Madrid. Kasiljas bi mogao da igra u 152. utakmici u Ligi šampiona i tako postane rekorder tog takmičenja. On trenutno deli prvo mesto sa Ćavijem Ernandesom.

Na Dragao se vraća i napadač Čelsija Radamel Falkao, koji je za Porto od 2009. do 2011. postigao 41 gol u 51 prvenstvene utakmice, pre nego što je otišao u Atletiko Madrid, a potom u londonski klub.

U drugoj utakmici u Grupi G Makabi će u Tel Avivu od 20.45 igrati protiv Dinama iz Kijeva.

Ekipa Slaviše Jokanovića se vratila u Ligu šampiona posle 11 godina i želi pobedu kako bi se iskupila za poraz na Stamford Bridžu u prvom kolu, kada je golman Predrag Rajković primio četiri gola.

Bivši trener Partizana rekao je da je Dinamo kvalitetna ekipa.

"Moramo da budemo optimisti i pokušamo da popravimo igru u Ligi šampiona. Moraćemo da igramo na mnogo višem nivou nego u prvenstvu protiv Makabija iz Haife (2:0) i prikažemo drugačiju igru od one na Stamford Bridžu", rekao je Jokanović.

Trener Dinama Sergej Rebrov rekao je da njegova ekipa mora da popravi igru, ali da je zadovoljan bodom iz prvog kola protiv Porta (2:2).

"Mnogim igračima to je bila prva utakmica u Ligi šampiona. Drago mi je što smo osvojili bod. Bilo je grešaka, ali analizirali smo ih i dobro se pripremili za Makabi", rekao je Rebrov.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena igraju sutra protiv Barselone, u drugom kolu Lige šampiona i pokušaće da izbegnu katastrofalan rezultat koji su doživeli kada su poslednji put gostovali na Kamp Nou.

Nemački tim je u osmini finala u sezoni 2011/2012 igrao na Kamp Nou i izgubio sa 1:7, a fudbaler Barselone Lionel Mesi je tada postao prvi igrač koji je u jednoj utakmici Lige šampiona postigao pet golova. Mesi neće igrati zbog povrede ligamenta kolena, zbog koje će pauzirati od pet do osam nedelja.

"To je loša vest za nas. Svidelo se to nekome ili ne, Mesi je naš najbolji igrač, onaj koji protivnicima pravi mnogo problema. To je veliki gubitak, ali sada moramo da budemo još jači", rekao je fudbaler Barselone Mark Bartra.

Branilac titule Barselona igra za prvu ovosezonsku pobedu u Ligi šampiona, posle remija u prvom kolu sa Romom (1:1), a Bajer želi drugi trijumf, posle pobede nad BATE Borisovim od 4:1.

Trener Barselone Luis Enrike osim Mesija neće moći da računa na dugo povređene Rafinju i Tomasa Vermalena, dok bi u tim mogli da se vrate Đordi Alba i Klaudio Bravo.

Fudbaler Bajera Kristof Kramer veruje da njegova ekipa ima šanse za dobar rezultat.

"Naravno da bi svakom timu nedostajao Mesi, ali Barselona ima nekolicinu vrhunskih igrača. Radujemo se toj utakmici. Ekipa je naporno radila cele godine da bi došla u situaciju da igra ovakve utakmice. U fudbalu je sve moguće i mislim da možemo nešto da uradimo u Barseloni. Moramo da imamo mnogo samopouzdanja i koncentracije", rekao je on.

U drugoj utakmici u Grupi E od 20.45 u Borisovu BATE će igrati protiv Rome.

BATE će pokušati da ostvari četvrtu uzastopnu pobedu na domaćem terenu u takmičenju, posle tri trijumfa u kvalifikacijama, ali i prvu pobedu u devet utakmica protiv italijanskih klubova.

U ekipi Rudija Garsije neće biti kapitena Frančeska Totija, koji je povredio butinu u duelu sa Karpijem u subotu (5:1), a italijanski mediji preneli su da će pauzirati mesec dana. On je protiv Karpija odigrao 300. utakmicu za Romu. Povređeni su i Edin Džeko (koleno) i Sejdu Keita (butina).

U beloruskom timu, osim duže povređenog Vitalija Rodionova, neizvestan je nastup Aleksandra Hleba zbog povrede butine.

U utorak veče se igra još zanimljivi mečeva, a jedan tavak svakako jeste duel Bajern Minhena i Dinamo Zagreba. Bavarci su u impresivnoj formi ove sezone sa Levandovskim kao najistaknutijim pojedincem, ali i Hrvati iza sebe imaju niz od 45 mečeva bez poraza i trijumf nad Arsenalom kojim su zadivili svet u prvom kolu Lige šampiona.

U drugom meču ove grupe sastaće se dve poražene ekipe iz prvog kola, grčki Olimpijakos čeka Arsenal.

Svoje mečeve igraju još i Zenit - Gent, te Lion Valensija.

Rusi čekaju Belgijance nakon trijumfa u Španiji, sa Hulkom u dobroj formi. Brazilac se tokom vikenda žalio da su ga ponovo vređali na rasnoj osnovi, Rusi imaju problema van terena, obzirom da Viljaš Boaš služi suspenziju nakon što je napao sudiju, a nakon toga i najavio svoj odlazak.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord Bobinho King
Tuesday, 29.09.2015
16:15
avatar
Ter-Stegenn
Tuesday, 29.09.2015
16:13
avatar
mladenq
Tuesday, 29.09.2015
15:52

Prenosi li ko osim Arene LS utorkom? A da se moze gledati preko nekog od kanala na SBB-u.

avatar
Uncounquered
Tuesday, 29.09.2015
18:21

Nema na SBB-u...samo stream ili Arena...od 2017/2018 bi trebalo Sport Klub da uzme LS, i onda moze Telekom da se ugasi :D

avatar
Uncounquered
Wednesday, 30.09.2015
16:19

http://www.ronaldo7.net/live/live.html....evo ti ovde imas HD streamove

avatar
mladenq
Tuesday, 29.09.2015
23:56

Ovi streamovi su uzasni, ja ne znam je l' ja ne znam da nadjem ili bukvalno ne postoji nijedan hd stream, sve neko 240 smece maksimalno 360 i iz nekog razloga non stop sjecka. Ja uzmem gledam 1080 dota2 stream ne zasjecka mi nijednom a ovo... Strasno.

avatar
<3 CHELSEA <3
Tuesday, 29.09.2015
12:10

Celsi tel aviv 4:1

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 29.09.2015
11:46

inace u jednoj anketi koja je sprovedena Iker Kasiljas je proglasen za najboljeg golmana u istoriji lige sampiona sa 33 posto glasova dok je drugi bio bufon sa 19 posto glasova...inace u anketi je ucestvovalo 50 hiljada ljudi