Liga Kup - Tadić izbacio Arsenal, drama na "Enfildu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.09.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Deset utakmica 1/16 finala engleskog Liga Kupa odigrano je u utorak uveče a najveće "iznenađenje" priredio je Sautempton našeg Dušana Tadića koji je na "Emirejtsu" eliminisao Arsenal.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Večeras je na ostrvu odigrano 10 od 16 utakmica 1/16 finala Liga Kupa a najinteresantniji duel viđen je na "Emirejtsu" gde je Arsenal u kombinovanom sastavu dočekao Sautempton Ronalda Kumana.

Fudbaleri Sautemptona savladali su "Tobdžije" rezultatom 1:2 (1:2) a izjednačujući pogodak za "Svece" postigao je Dušan Tadić sa bele tačke!

Golove pogledajte OVDE!

Arsen Venger izveo je na teren ekipu u kojoj je priliku da debituje dobio i David Ospina koji je na golu zamenio Vojičieha Šćešnjeg. Mesto u timu dobio je i Džoel Kembel ali se večeras nije proslavio pošto je zamenjen u 70. minutu.

Letošnje pojačanje Arsenala Aleksis Sančez doneo je prednost domaćinu u 14. minutu ali je samo šest minuta kasnije Sautempton stigao do izjednačenja i to preko našeg Dušana Tadića.

Srpski reprezentativac pogodio je sa bele tačke već u 20. minutu a onda je nastavio sa sjajnom igrom do kraja meča. Do odlaska na odmor Sautempton je režirao potpuni preokret golom Klina a domaćin do kraja meča nije uspeo da izjednači rezultat.

Pokušavali su fudbaleri Arsenala da stignu do drugog gola, imali su nekoliko dobrih prilika, ali je četa Arsena Vengera ostala kratkih rukava i oprostila se od daljeg takmičenja.

Na taj način Tadić je debitantskim golom u dresu Sautemptona doneo svom timu plasman u osminu finala Liga Kupa gde će se Sautempton sastati sa boljim iz duela Čelsija i Boltona.

Arsenal - Sautepmton 1:2
Kardif - Bornmaut 0:3
Derbi - Reding 2:0
Lejton Orijent - Šefild Junajted 0:1
MK Dons - Bredford 2:0
Šrevsberi - Norič 1:0
Sanderlend - Stouk 1:2
Svonsi - Everton 3:0
Fulam - Donkaster 2:1
Liverpul - Midlsbro 2:2 (penali)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke