Liga 1 - Žinjak prenuo Marsej iz košmara

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.05.2015.
22:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Olimpika iz Marseja prekinuli su seriju poraza na gostovanju Mecu na otvaranju 35. kola francuske Lige 1.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

U prvoj utakmici 35. kola francuske Lige 1 fudbaleri Olimpik Marseja savladali su kao gosti Mec rezultatom 2:0 (1:0) i tako prekinuli seriju neuspeha koja ih je izbacila iz borbe za titulu.

Nakon četiri vezana poraza izabranici Marsela Bjelse savladali su davljenika sa severoistoka Francuske golovima Andrea Žinjaka.

Prvi pogodak na susretu napadač Olimpika je postigao u 38. minutu nakon kornera i greške koju je načinio golman domaćeg tima. Loptu koju je ispustio Mfa Mezui Žinjak je sproveo u mrežu i doveo svoj tim u vođstvo.

Tačku na trijumf gostijuće ekipe isti igrač je stavio u 62. minutu kada je na asistenciju Pajea "bocnuo" loptu i prebacio istrčalog golmana Meca.

Važnu ulogu u trijumfu Olimpika imao je i Stiv Mandanda koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao i sprečio domaćina da dođe do gola.

Olimpik Marsej nakon večerašnjeg trijumfa preuzima četvrtu poziciju od Sent Etjena sa 50 osvojenih bodova i utakmicom više.

Mec je novim porazom izgubio korak za Evijanom i Rimsom pa će u slučaju da Rims odigra nerešeno protiv Gengama izgubiti sve šanse za opstanak u ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 01.05.2015
23:16

Vidim, sad otkad se vratio stari rezim komentarisanja ne stavljate vise tabele liga i rezultate istih. Cudno...