Liga 1 – Strašni Lion, buđenje šampiona

Autor: Boban Filipović
sreda 24.09.2014.
22:52
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano sedam mečeva vandrednog 7. kola u najjačoj francuskoj ligi. Najbolji utisak ostavio je Lion na Žerlanu, PSŽ nosi bodove iz Kaena uprkos neigranju Ibrakadabre.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpika iz Liona su oskoljeni remijem protiv 'Svetaca' na 'Parku prinčeva' u prošlom kolu dočekali Lorijen i ispratili ga kući sa četiri komada u mreži.

Lakazet je načeo goste već posle pet minuta igre, do odlaska na odmor prednost je duplirao Fekir, početkom drugog dela igre N'Đie postiže treći gol za Lion, konačan rezultat postavlja Fekir svojim drugim golom na meču 20 minuta pre kraja.

Milana Biševca nije bilo u protokolu za ovaj meč.

Bastija je na Korziki odigrala bez golova protiv Nanta. U finišu prvog poluvremena domaćin je ostao s igračem manje, gosti su promašili penal.

Evijan je stigao do prve pobede u sezoni pošto je na svom terenu savladao Lans sa 2:1. Domaćin je na poluvreme otišao sa dva gola prednosti zahvaljujući Vasu i Mensahu, Tuzgar je u nastavku samo ublažio poraz gostiju.

Miloš Ninković je odigrao poslenjih pola sata za pobendičku ekipu.

Mec je odneo ceo plen iz Gengana. Jedini gol na tom meču dao je Busman polovinom prvog poluvremena.

Isti rezultat viđen je i u Monpeljeu gde je gostovao Monako. Tri boda idu u Kneževinu zahvaljujući Dimitru Berbatovu. Bugarin je zatresao protivničku mrežu u sudijskoj nadonknadi i apsolutni je heroj trijumfa.

Nici je jedan gol bio dovoljan za trijimf nad Lilom kod kuće. Postigao ga je Bodmer u finišu prvog dela igre.

Poslednji meč današnjeg programa 7. kola odigran je u Kaenu, gde je gostovao uspavani šampion Pari Sen-Žermen. Ipak, 'Sveci' su opravdali ulogu favorita, dobili meč sa 2:0 uprkos izostanku prve zvezde toma Zlatana Ibrahimovića i zabeležili treću pobedu u tekućem šampionatu.

Golove za Blanovu četu postigli su Lukaš Moura u 20-om i Markinjoš u 57-om minutu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke