Liga 1 - Marsej gubi korak za liderom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.04.2015.
23:14
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Marseja doživeli su drugi uzastopni poraz u francuskoj Ligi 1 čime su značajno umanjili svoje šanse da se na kraju sezone nađu na vrhu tabele ispred aktuelnog lidera i branioca titule Pari Sen Žermena.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Nekompletno 32. kolo francuske Lige 1 okončano je u nedelju uveče porazom Marseja na gostovanju ekipi Bordoa.

Ekipa koja je tokom većeg dela sezone vodila veliku bitku sa Pari Sen Žermenom i Lionom u borbi za trofej lagano je počela da gubi korak nakon večerašnjeg poraza na stadiona "Šaban Dalma".

Izabranici Marsela Bjelse poraženi su rezultatom 1:0 (0:0) a pobednički pogodak za ekipu Bordoa postigao je Sedrik Jambere u 61. minutu susreta.

Slobodno se može reći da je Marsej imao više od igre na gostovanju Bordou ali je Jambere kaznio "jalove" goste i naneo Olimpiku težak udarac u borbi za titulu.

Nakon večerašnjeg poraza Marsej ima utakmicu i pet bodova manje u odnosu na vodeći Pari Sen Žermen koji je zbog obaveza u finalu Liga Kupa nije nastupio za vikend u francuskom šampionatu.

U nedelju je odigrano još pet utakmica u Ligi 1 na kojima je palo svega četiri gola. Po jedan pogodak bio je dovoljan ekipa Lila, Nice, Rena i Tuluza da upišu po tri boda, dok su Lens i Lorijen remizirali bez golova.

Srpski internacionalac Aleksandar Pešić morao je zbog povrede da napusti teren već u 27. minutu utakmice a njegov Tuluz je na kraju slavio protiv Monpeleja. Za pobednički sastav nastupio je i Pavle Ninkov.

Još jedan bivši igrač Crvene zvezde danas je nastupio u Ligi 1. Radi se o Milošu Ninkoviću čiji je Evijan pretrpeo novi poraz čime je ponovo ugrozio opstanak u ligi.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke