Liga 1 - Košmarno popodne na "Parku Prinčeva"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.02.2015.
18:02
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Francuske nalazio se na korak od svog četrnaestog ovosezonskog trijumf u Ligi 1 ali je "Pirova pobeda" u za samo dva minuta postala subotnji košmar.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Mogao je Pari Sen Žermen da iskoristi jučerašnji remi Marseja i pobedom nad Kaenom da se preseli na vodeću poziciju na tabeli ali je subota donela pravi košmar za izabranike Lorana Blana.

Sjajno su "Sveci" otvorili meč, poveli već u drugom minutu novom "kung-fu" majstorijom Zlatana Ibrahimovića ali su već u 15. minutu ostali bez povređenog Joana Kabaja.

Prednost domaćih udvostručio je Ezekiel Laveci u 40. minutu na asistenciju Lukaša pa se već posle prvih 45 minuta igre činilo da će Pari Sen Žermen upisati tri boda.

Povreda Joana Kabaja nagovestila je da stvari neće ići kako su u taboru domaćeg tima planirali a kada su se za 20 minuta igre nastavka meča povredili Markinjos i Matiudi postalo je jasno da se subotnje popodne pretvara u košmar.

Pehovi za Lorana Blana nizali su se kao na traci pa je već u 71. minutu i Serž Orije zbog povrede morao da napusti teren a prava na zamenu više nije bilo.

Sa desetoricom na terenu Pari Sen Žermen je uspešno privodio meč kraju i taman kada se činilo da će biti ostvarena "Pirova pobeda" usledili su novi šokovi na "Parku Prinčeva".

Najpre su gosti smanjili na 2:1 minut pre kraja regularnog toka susreta a onda su preko Bazilea stigli do izjednačenja u drugom minutu nadoknade!

Parižani su na taj način izgubili nova dva boda a da stvar bude gora ostali su desetkovani za duel sa Čelsijem u Ligi šampiona koji je na programu već za tri dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke