Levante "prosuo mleko" protiv 'Lavova'

Autor: Boban Filipović
nedelja 24.04.2016.
14:01
Izvor: Sportske.net

Vodili su fudbaleri Levantea sa 2:0 protiv Atletika iz Bilbaoa sve do 88. minuta meča, ali su onda za dva minuta primili dva gola i osvojili samo bod. Ova ispuštena pobeda će ih verovatno koštati opstanka u Primeri.

BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos
BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Prvi meč nedeljnog programa 35. kola špasnke Primere odigran je na stadionu 'Sijudad de Valensija', gde je Levante pred oko 15 hiljada navijača remizirao sa Atletik Bilbaom rezultatom 2:2.

Domaćin je povedo preko Kasadeusa u 13. minutu igre i sa minimalnom prednošću otišao na veliki odmor.

U završnici prvog poluvremena desni bek 'Lavova' Boveda je imao priliku da iznednači, da bi dva minuta kasnije Gorka Iraizoz spaktakularnom intervencijom sprečio Suera da duplira prenodst Levantea.

U nastavku je prvo poništen gol Đuzepa Rosija zbog ofsajda, potom su Borha Viguera i Mikel Balencijaga imali dobre prilike na drugoj strani, Bilbao je pritiskao, ali u 68. minutu Levante stiže do dva gola prednosti.

Etčeita je dao autogol, i činilo se da će fenjeraš doći do pobede.

Međutim, 'Lavovi' u samom finišu uspevaju da dođu do boda.

Prvo je u 88. minutu rezervista Markel Susaeta pogodio mrežu, da bi u prvom minutu sudiske nadokande San Hoze poravnao rezultat. Oba gola namestio je Injaki Vilijams.

Mogao je Viktor Kamarasa u 93. minutu da donese pobedu Levanteu, ali njegov šut je otišao pored gola.

Levante će ostati poslednji na tabeli nakon 35. kola sa veoma slabom izgledima da ostane u društvu najboljih. Atletik Bilbao je peti na tabeli i gotovo izvesno će naredne sezone igrati Ligu Evrope.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke