Lev se ne slaže sa promenom formata Svetskog prvenstva

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.10.2016.
00:50
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev ne slaže se sa predlogom oko promene formata Svetskog prvenstva, po kome bi na turniru mesto 32 učestvovalo 48 ekipa.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev ne slaže se sa  predlogom oko promene formata Svetskog prvenstva, po kome bi na turniru mesto 32 učestvovalo 48 ekipa.

Novi predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino juče je rekao da bi turnir mogao da se proširi sa 32 na 48 učesnika.

On je rekao da se razmišlja o ideji da 16 ekipa završe takmičenje već posle samo jedne utakmice, u uvodnoj plej-of rundi.

Lev je agenciji dpa rekao da nije upoznat sa konkretnim planovima, ali da je trenutni format od 32 ekipe na Mundijalu "odličan i idealan".

"Najbolje ekipe bi trebalo da igraju na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Ako uvećate broj učesnika razvodnjićete kvalitet turnira", rekao je Lev, koji je 2014. godine sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miha
Thursday, 06.10.2016
12:58

Ne znam zasto. Sto vise timova, to je zanimljivije i teze. Pogledajmo zadnji veliki turnir. Vels i Island su pokazali da mogu, samo kad im se da prilika. Zasto ne dati priliku i ostalima.

avatar
Thursday, 06.10.2016
09:39