Lesteru bod za produžetak snova - Sudija Oliver zvezda dana

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 01.05.2016.
16:58
Izvor: Sportske.net

Junajted i Lester su remizirali na Old Trafordu pa će promocija novog šampiona sačekati najmanje do sutra. Sudija Oliver pokazao da nije ni za Konferenciju, a kamoli za derbi Premijer lige.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Lester je stigao na Teatar snova bez Vardija da konačno snovepretvori u javu i stigne do titule u neverovatnoj sezoni. Stigli sudo boda u meču koji obilovao sudijskim greškama.

Van Gal je iznenadio sastavom (kao i obično) i prilično statičan duo na sredini Kerik-Felaini suprotstavio atomskim mravima sa druge strane. Na startu se to pokazalo kao dobar izbor. Već u 7. minutu, Lingard je povukao kontru, odlično izbacio Valensiju koji je pretrčao ceo teren da bi došao u poziciju da pomogne Lingardu, bek Junajteda je spoljno sjajno uposlio potpuno samog Marsijala na drugoj stativi koji je spustio loptu ispod Šmajhela za prednost Junajteda. Gol možete pogledati OVDE.

Par minuta kasnije nova sjajna prilika za Junajted, Felaini je spustio loptu Lingardu, on je šutirao iz prve u bliži ugao, ali je Šmajhel odlično reagovao i sprečio siguran gol.

Lester se nije pomirio sa sudbinom, očekivano su čekali kontre i prekide. Jedan prekid je stigao 10-ak minuta kasnije, Roho je ponovo izgubio svog igrača kod prekida pa je Morgan sa peterca doveo Lester do izjednačenja. Gol možete pogledati OVDE.

Malo kasnije incindent u petercu Lestera. Prvo je Hut povukao Felainija za kosu, a zatim dobio lakat u glavu od strane Belgijanca. Obojica su prošla nekažnjeno. Posle ubacivanja sa strane, Marsial je izborio faul na ivici šesnaesterca. Idealna pozicija za dobrog izvođača slobodnih udaraca, ali Mata je na klupi, a Runi je zaboravio kad je poslednji put prebacio živi zid pa je prilika otišla u nepovrat.

U 30. minutu sporna situacija pred golom Lestera, Lingard je krenuo sam ka golu Lestera nakon što je na sredini presekao pogrešan pas Simspona. Bivši fudbaler Junajteda ga je stigao pred šesnaestercem, ali se čini da ga je nepropisno zaustavio povlačenjem za rame. Lingard je pao, ali je sudija Oliver ostao nem na sreću fudbalera Lestera.



Malo kasnije još jedna sporna situacija, ovog puta u šesnaestercu Junajteda. Marez je probio Roha,  koji ga je zaustavio telom. Oliver nije pokazao na belu tačku, čini se da je mogao.

Tokom čitavog poluvremena gledali smo uobičajeno jalovo kruženje Junajteda oko šesnaesterca protivnika, ali bez izglednih prilika uz nekoliko poluprilika. Na drugoj strani Lester je pokušavao iz kontri i prekida koji su nerešiva enigma za odbranu Junajteda. Odnos poseda u prvom poluvremenu dovoljno pokazuje kakav se fudbal igrao (72:28 u korist Junajteda), pogotovo kad uzmete u obzir da Junajted nije napravio za to vreme ozbiljnu priliku, te da je čak Lester preko Morgana još jednom posle prekida bio najbliži golu.

Drugo poluvreme je počelo kao preslikano prvo. Junajted kruži, Lester čeka prekid. Van Gal je pokušao nešto da promeni kad je uveo Matu umesto Lingarda u 60. minutu, dok je Grej na drugoj strani zamenio Okazakija. Nije se puno toga promenilo na terenu.

Tek desetak minuta pre kraja prva ozbiljnija prilika. Smoling najviši u skoku, ali je stativa sprečila Junajted da dođe do nove prednosti.

Tek pred sam kraj utakmice uzbudjenja. U igru je ušao Memfis umesto Rašforda, i vrlo brzo napravio problem na levom boku odbrane Lestera. Posle jednog utrčavanja, povukao ga je sa leđa Deni Drinkvoter, zaradio drugi žuti i morao da napusti igru. Veliku grešku je međutim napravio sudija Oliver, još jednu na meču, pošto je prekršaj izvukao na ivicu šesnaesterca iako je faul bio u kaznenom prostoru. Oštetio je Junajted za čist penal u 88. minutu. Junajted međutim nije uspeo da učini nešto više iz tog slobodnog udarca.

Junajted je i pored igrača više do kraja meča nastavio sa laganim, jalovim napadama bez previše želje da dođe do pobede pa ne treba da čudi što je ostalo 1:1 do samog kraja.

Bodom čini se može biti zadovoljniji Lester, koji sad ima 8 bodova više od Totenhema, ali i utakmicu više. Sutra im ostaje da svim srcem navijaju za Čelsi kako bi potvrdili titulu. Ukoliko ne, imaju još dve utakmice na kojima im treba bar dva boda kako bi potvrdili titulu.

Junajted je osvojio gorak bod. Iako protiv lidera, Junajted je izgubio bodove u trci za četvrto mesto gde im opet treba kiks rivala čak i ako dobiju sve zaostale utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Monday, 02.05.2016
00:07

GLedao sam prvo poluvrijeme. Navijao sam da neko dobije utakmicu samo da ne bude X i ono bi. Solidno prvo poluvrijeme za gledati po meni. Golovi regularni. Valencia je super igrac, trebao bi igrati krilo, izmislio fudbal za Lingarda, Memfisa i Janga. Rojo je bas los, nije kalibar Nanta, a igra u Unitedu. Penal za Mahreza vise ne bih svirao, nego sto bih. A ono sto je Simpson uradio Lingardu je i vise nego cisto bilo, ne znam ko je onde vidio prekrsaj. I ovaj komentar za Runija vise govori o poznavanju fudbala pisca teksta nego o Runiju.

avatar
El Diablo
Sunday, 01.05.2016
22:21

Kad ode Van Glavonja Utd ce prodisati i opet ce biti onaj stari,ali pod uslovom da dodje neki normalan trener,kao recimo Lev (selektor Nemacke),Hajnkes,Pardju (sto da ne,sa Njukaslom pravio sasvim dobre rezultate),Prandeli,Kapelo...sve ostalo bice promasaj kao i ova epizoda sa LVG-om.Treneri tj.menadzeri kako se u Engleskoj nazivaju,su ti koji sastavljaju ekipu,koji dovode igrace,a ne uprava i menadzeri kao kod nas u Srbiji na primer.

avatar
El Diablo
Sunday, 01.05.2016
22:16

Zasto mnogi kako novinari tako i komentatori (ovi sto ostavljaju komentare) kritikuju sudije?Zar mislite da je lako deliti pravdu na fudbalskoj utakmici?Zar mislite da je lako brzo razmisljati i doneti odluku u nekoliko sekundi?Daleko od toga da branim sudiju Olivera,ali biti sudija sigurno nije jednostavno,svi nekad grese.

avatar
BlueBoy84
Monday, 02.05.2016
13:29

kao nama mislim na reprezentaciju Srbije , Scg , yu. Vecito nam je sudija bio kriv. Jedostavno ako si bolji pobedi imas 90min za to nekada i vise , ako ne na klupu za plakanje i to je to.

avatar
Steph22
Sunday, 01.05.2016
21:03

Titula ide u Lester, to nije upitno. Mislim da je bila dobra utakmica, van Gal opet nesto filozofira kao i obicno. Kerik i Felaini u igri,a Erera i Snajderlin na klupi. Samo on zna zasto ih je kupovao.Roho je stvarno ocajan, za visokog igraca slab je u prekidima. Lingard nije nista posebno, trebao je Depaj da igra od prvog minuta. Realno nemoguce je da se domognemo 4. mjesta, ali nece mi biti zao ako otpuste van Gala. Ostaje taj FA kup za spas sezone. GGMU

avatar
Sport Bili
Sunday, 01.05.2016
18:57

Oliver je jedan od najboljih sudija u Engleskoj, i odlicno je sudio danas. Onaj koji je pisao ovaj tekst ocigledno je gledao utakmicu na sportklubu i slusao one komentatore koji nemaju pojma ili on sam ne poznaje fudbal dovoljno dobro!

avatar
Misel Treca Sreca
Sunday, 01.05.2016
18:20

Dobro je sudio sudija bezveze pljujete pi coveku ono je remplovanje i svira se MOZDA u kosarci, a sasvim sigurno u JSL

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 01.05.2016
18:11

Čim sam video sastav, sve mi je bilop jasno. Kerik kao zadnji vezni koji uz svo hvala za dato sada, , ne moze vise da prati zahteve Premijer lige i lično ga ne krivim jer ne bira on dali ce ili nece igrati, sa Felom koji nije loš za rotaciju ali kada se čuva rezultat i treba da se dobije na skoku a ne na KREATIVNOSTI. jako je borben i srčan samo mnogo mangupski selakta.Blind naravno opet na mestu štopera kome prosto nije mesto. Roho, ne znam šta reći o tom dečku, zalutao je. velika je promaja u odbrani, beskoristan u napadu. Opet treba klinci da vade kestenje.Sve se oslanja na De Heu koji treba da brani sve zivo i Smolinga da pokriva i svoje i Blindovo mesto. Marsijalovoj magiji,Rašfordovoj inspiraciji i Runijuevoj neiscrpljenosti da igra i prednjeg i cenrtalnog i zadnjeg veznog, cede ga ko limun. A Mensah koji bi sigurno bolje odigrao u ulozi stopera nego Blind na klupi, Erera, jedini centralni kreativac, Šnajderling, kršteni zadni vezni. I da, od onog lingarda nema ništa, bori se, trči, ali dečko nema jednostavno trika. Mata opet ulazi na poziciji krila, nheverovatno. Depaj ako ne počne da se forsira ili da u pozajmnicu sledeće godine, mislim da bi MU izgububio dobrog igrača. Dečko treba samo malo da ohladi glavu i dobije na samopouzdanju. čestitke Lesteru, zaslužili su bod i titulu a mi navijači čekamo da prodje ova sezona, molimo se boga da Van gal ode i čelnici PSŽ - a se odluče za promenu trenera i ubede Murinja a nama prepuste Blana. murinjo će sahraniti MU ako dodje, osim ako se kojim slučajem ne opredeli vodi tim kao u Realu koji je igrao poprilično ofazivno.

avatar
boxy123
Sunday, 01.05.2016
19:59

Ne mogu ti citat komentar ali slazem se sa svim sto si rekao.. xd

avatar
Marco Popovich
Sunday, 01.05.2016
18:06

Lesteru sledece sezone zelim borbu za gonji deo tabele posto me oborili za 400 jevreja :(

avatar
Marco Popovich
Monday, 02.05.2016
13:54

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13096270_10206326227290181_3266148014902087565_n.jpg?oh=c79c2435f63e547381623c0f32cb25cd&oe=57A58E9C

avatar
Kosta Rasevic_fb
Sunday, 01.05.2016
18:05

Sudija danas nije napravio ni jednu gresku!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 01.05.2016
18:38

Gramatiko, gramatiko...

avatar
AfricaLoF
Sunday, 01.05.2016
18:01

Nema ovde materijala za kazneni udarac. Sudija nije pogresio u ovom slucaju. Ruka igraca Mancester Junajteda se sve vreme nalazi na igracu Lestera, dok igrac Lestera njega uopste nije bukvalno povukao za rame kako pise u tekstu.

avatar
XL
Sunday, 01.05.2016
17:47

''Runi je zaboravio kad je poslednji put prebacio živi zid pa je prilika otišla u nepovrat'' :D Sportske.net, vi ste legende hahah.

avatar
Surovi
Sunday, 01.05.2016
17:46

U PL, svi igraju isto. Lopta nazad i siroko, preskaci sredinu dugim loptama i udri.

avatar
_MUFC_
Sunday, 01.05.2016
17:30

Solidna igra.Martial uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.Valencia odlično odigrao utakmicu.Lingard dosta loš,trebao bi Memphis da igra prije njega.Duo na sredini Carrick-Fellaini kao što je napisano u tekstu dosta statičan.Herrera mora da igra u sredini sa Schneiderlin-om.Lično ne vjerujem u top 4,realno nismo nismo ni zaslužili kad bi pogledali cijelu sezonu.FA Cup se mora osvojiti,čisto kao utjeha za ovu sezonu.

avatar
Adnan
Sunday, 01.05.2016
17:27

Covjek svira faul na ivici sesnaesterca,a ovaj oborio Depaja skoro kod stative.Sa ovakvim suđenjem ni Barselona ne bi ušla u top 4.Ostale odluke su isto sve horori.

avatar
äxwell
Sunday, 01.05.2016
20:01

Sudjenje je bilo solidno, samo vase igre u 80% utakmica ove sezone su bile ocajne i za spavanja...Zbog toga nise zasluzili top4! Barsa bi se ugasila kao klub da igraju kao vi.

avatar
äxwell
Monday, 02.05.2016
18:19

Realno vanserijske partije De Gea su napravile razliku..Bez njega bi bili u donjem djelu tabele. Mozda i dodjete to tih 100% al ipak mislim da su vece sanse da Partizan osvoji LŠ..Prava cete vi biti sila, evo svi se tresemo.. hahahaaha

avatar
Adnan
Monday, 02.05.2016
00:35

To ti je Junajted,cak i kad su najgori,opet ce zavrsiti ispred Liverpula.Zamisli sta ce da bude kad to 20% bude 100%.Europa ce da drhti pred tolikom silom.

avatar
ZAGORENA LEZA
Sunday, 01.05.2016
17:20

Koja je rupa ovaj MU

avatar
El Diablo
Sunday, 01.05.2016
22:17

Rupa je tvoj Šiti,4:2 od Sautemptona,pff eej od Sautemptona koji je pre samo 2 godine ušao u Premijer ligu.

avatar
ZAGORENA LEZA
Monday, 02.05.2016
09:40

Sitiju prvenstvo nije bitno jer će svakako u LŠ sljedeće godine jer nema nas ko prestić ,da neće možda smiješni mulci iz junajteda,Siti napada LŠ ,a vi naredni godina možete samo da gledate Siti na TV u LŠ.Hvala.

avatar
Непобедиви
Monday, 02.05.2016
00:47

Da se mi ne lazemo, taj Sautempton je daleko veci klub od Lestera, koji je danas na Teatru snova uzeo bod lagano. A ti, ako si zadovoljan ovakvim Junajtedom onda se preispitaj zasto navijas za utd? :D

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 01.05.2016
17:19

Junajted je skupina preplacenih idiota a najveci sedi na klupi i u upravi kluba.Kako su samo kaznili klub i navijace dovodjenjem ovog perpotentnog klovna Van Fuja,nevjerovatno!Svakji prekid pa bio on i na centru igralista je sansa za gol protivnika,cele sezone zapisuje nesto i nikako da organizira odbranu da brani slobodnakje,kornere i ubacivanja.Opet mu igra spori Kerik,beskorisni Roho a za onog Lingarta i onako isfrustrirani Depaj je licno Ronaldo,Runi na sredini terena vise zakana po sopstveni gol no protivnickog,taj je otpevao svoje ko to ne vidi je ocigledno "slep".Toliko mnogo stvari ne valjaju i nisu na svoja prirodna mjesta u Junajtedu da je vise beskorisno nervirati se,ali eto,opet navijaci kidaju zivce.Ne zelim biti maliciozan ali sudije su ove sezone donjele min. 10 bodova Lesteru.Ako ono nije bio penal ondak nez am....a ja mislim da je ono isto bio za crveni kada je Simspn povlacio rukom Welbeka,to jest Lingarta.Na mjesto Kerika treba da igra Blind,fali stoper,plej,krilo i ubojiti napadac,ali pre svega fali normalan trener.Ako ostave ovog demagoga sledeca sezona nece biti nista bolja od ove.E moj Junajtede koliko sam samo novca izgubio na tebe ove godine ali izgleda da imas vise neosnovane vere u ovaj klub no pameti!

avatar
MANUTD
Monday, 02.05.2016
13:32

Imas li ti komentar na liverpulov poraz juce, s obzirom na to da volis da uzdises Klopa i njegovo znanje?

avatar
MANUTD
Monday, 02.05.2016
20:19

Kako je to sad odjednom postala nebitna utakmica? Svaka utakmica koju Klop izgubi je nebitna? Kako je taj klovn uspeo zavrsiti na tabeli ispred Klopa, sa tako ocajnom postavom, a pritom uz najveci broj povreda? Da li je i siti skup preplacenih salabajzera?

avatar
Paklena pomorandza
Monday, 02.05.2016
19:06

Klop je za Van Glavonju Ferguson,kada Liverpul osvoji UEFA kup i igra sledece sezone ligu sampiona kod "nas" ce opet ovaj filozof prosipati svoju demagogiju,da ima napredak,sve je to proces etc.Liverpulu je ta utakmica bila nebitna za razliku od ovu "nasu" gde preplaceni silibajzeri sa lunatikom na klubu nisu uspjeli da pobedi,.Shvati jedno,u ovom trenutku Junajted je skup prosecnih i preplacenih igraca,planetarni vic i ekipa za sprdnje,komedija i to skupo placena gde najveci klovn sedi na klupi.

avatar
äxwell
Monday, 02.05.2016
18:21

Zasto bi on imao komentar kada moze sacekati tvoj komentar na desavanja u Liverpulu, jer si ti ipak najveca obozavateljka Liverpula ovde. ;)

avatar
äxwell
Sunday, 01.05.2016
17:15

Vidi se da je ovo pisao navijac MU. Ona situacija Simpsona i Lingarda nije vredna pomena jer svako ko zna ista o fudbalu tu nije ni pomislio da je nesto sporno..I jos je i Smajhel pocistio loptu..Malo ga dotakao rukom i ti bi Djole crveni za Simpsona i faul za Utd??? hahahahh ma nemoj molim te! I jos pises da je Hut prvo pocupao Felainija pa je tek onda dobio lakat! To naravno nema veze sa istinom vec je Felaini koristio lakat pa je tek onda Hut iznerviran povukao cupavca..Nadam se da ce FA napokon stati na kraj ovom ponasanju Felainija. UTD po meni moze da se oprosti od LŠ. Ne mogu vise stici Siti i Arsenal.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 01.05.2016
18:40

Siti gubi od sou, a plus igraju siti i arsenal, i mozda kikssnu na neke od preostalih utakmica..

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 01.05.2016
18:45

Samo vi da cutite, ni le ne igrate.

avatar
Madridista till I die
Sunday, 01.05.2016
17:14

Po meni su sve odluke sudije koje ste naveli kao sporne bile ispravne.

avatar
pepyslav
Sunday, 01.05.2016
17:11

Vece drvo, i losiji igrac od Roja nije igrao za Junajted...sad je bar sigurno da van Gal nece biti trener sledece sezone, nema LS....svaka cast Ranijeriju na tituli...

avatar
Montecason
Sunday, 01.05.2016
17:11

Prekršaj nad Memfisom NIJE bio u kaznenom prostoru, vec van njega. Pogledajte ne snimku!

avatar
mrancic
Sunday, 01.05.2016
17:09

Mančester je uspeo da odoli strašnom Lesteru i sad mu sleduje da odoli strašnom Norviču i Kristal Palasu.Očaj od trenera i tima.Očaj.

avatar
Pipoo
Sunday, 01.05.2016
17:04

ocigledno da united nema zelje da se bori za to 4-to mjesto ... pa hajd neka nam je sa srece opet sezona bez lige sampiona :)

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 01.05.2016
17:04

Sudija uopste nije bio toliko los,onaj pad Lingarda je smesan,penal nad Marezom nije postojao(zakucao se u Roha),a sto se tice faula Drinkwater-a meni se cini da je kontakt poceo van kaznenog...

avatar
PakyCFC
Sunday, 01.05.2016
17:03

Kakvo maestralno padanje Depaja.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Sunday, 01.05.2016
17:03

Realno gledano PL nema kvalitetnog sudiju, sve kanal sudije.

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 01.05.2016
17:02

Generalno pola sudijske komore u PL nije za konferenciju.Sem Atkinsona i Dauda ovi ostali samo kvare derbije.Sutra Celski razbija Sparse i Lisice mogu da glancaju trofej.

avatar
Savoa
Sunday, 01.05.2016
17:02

Ostecen je Lester jer Runi nije dobio drugi zuti kad je povukao igraca Lestera u kontri kada je Uljoa sutirao.

avatar
lamps8
Sunday, 01.05.2016
17:00

Svaka cast lesteru kakva borbenost i srcanost stvarno igraju odlicno i zasluzeno ce sutra slaviti titulu kada pobedimo spurse.

avatar
Стефан Б.
Sunday, 01.05.2016
17:00

Ne znam zašto sam se nadao pobjedi i 4. mjestu. Nadam se da Van Gala nećemo gledati naredne sezone, i polovne igrače koje je doveo! nČestitke Lesteru!

avatar
MANUTD
Monday, 02.05.2016
13:29

Da li su Aguero, Silva, De Brujne, Jaja, Kompani, Hart, Sanja i ostatak iz sitija polovni igraci?

avatar
MANUTD
Monday, 02.05.2016
17:34

A ko je to po meri za Junajted? Jesi dobio dva imena - Falkao i Di Marija. Sta su uradili?

avatar
Стефан Б.
Monday, 02.05.2016
17:25

Budi realan i reci mi jesu li ti Roho, Blind, Švajni, Romero, Darmijan, Erera ona klasa igrača koji treba da igraju u Junajtedu?

avatar
The KING(guapo)
Sunday, 01.05.2016
17:00

Sutra krstimo Lester.#CFC