LESTER JE PONOVO HIT U EVROPI!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.03.2017.
22:35
Izvor: Sportske.net

Preporođeni posle odlaska Klaudija Ranijerija, fudbaleri aktuelnog šampiona Premijer lige nastavljaju sa pobedama, ali ova večerašnja je za njih istorijska! Šmajhel u finišu odbranio penal i sačuvao kapitalnu prednost!

EPA/TIM KEETON
EPA/TIM KEETON

Povezane vesti

Posle trijumfa nad Liverpulom i Halom pod Šekspirovim vođstvom sa klupe, Lester je večeras napravio novi podvig i u Ligi šampiona!

''Lisice'' su na svom terenu nadoknadile 1:2 iz prvog meča u Španiji i pobedom od 2:0 nad Seviljom izborili plasman među osam najboljih u Ligi šampiona!!!

Početak meča obeležila je loša koreografija Lesterovih navijača, a već u trećem minutu Sevilja je imala sjajnu priliku za vođstvo, Nasri je šutirao u bliži ugao, iskosa sa desne strane, ali je golman Šmajhel odlično reagovao i sačuvao mrežu.

Usledio je mirniji period igre, a u 16. minutu noa opasnost za gol domaćih. Vitolo je oboren nadomak kaznenog prostora Lesetera, iznudio slobodan udarac. Šutirao je Rami, ali visoko preko gola.

Dugo smo čekali da Lester uzvrati i - dočekali smo u 26. minutu efektan odgovor domaćina!

Slobodan udarac iznudili su domaći iskosa sa leve strane, usledio je centaršut pred gol Sevilje, a na drugoj stativi se najbolje snašao  kapiten Lestera Ves Morgan, koji je kolenom uspeo da zakači lopti i iz neposredne blizine je sprovede u mrežu - 1:0, rezultat koji Lester vodi dalje!

Desetak minuta kasnije pokušao je i Drinkvoter sa nekih 18 metara, u 40. minutu i Fuks, ali su se gosti bez većih problema odbranili u tim situacijama.

U poluvremenu, trener Sevilje Sampaoli je reagovao dvostrukom izmenom. Na teren je poslao Jovetića i Marijana umesto Sarabije i Merkada.

I već u sedmom minutu nastavka, sjajna prilika za Sevilju! Eskudero je uputio snažan udarac u gornji desni ugao, ali je prečka spasila goste. Lopta se potom odbila do Ben Jedera, ali on je loše reagovao i poslao je preko gola.

Kazna za ove promašaje usledila je vrlo brzo, već u 54. minutu meča! Akcija domaćih tekla je po desnoj strani, Rami je odbio loptu posle centaršuta, ali samo do Olbrajtona, koji snažnim udarcem pogađa levi ugao gola golmana Rika - 2:0!

U 67. minutu su domaći mogli možda i sve da reše. Još jedna akcija po desnoj strani, ovoga puta lopta se odbija do Vardija, koji šutira pored leve stative gola gostiju.

Minut kasnije, Horhe Sampaoli se odlučio i za poslednju izmenu, ušao je Korea umesto Ben Jedera.

Upravo je Korea opasno pripretio u 72. minutu, udarcem iskosa sa desne strane, ali je Šmajhel odlično intervenisao.

I baš u jeku pritiska koji je Sevilja počela da vrši, Vardi je pred svojim kaznenim prostorom uspeo da isprovocira Nasrija, koji je glavom krenuo na njega, a sudija je pokazao po žuti karton obojici. Problem je, međutim, što je Nasriju to bio već drugi na ovoj utakmici, pa je Sevilja ostala sa igračem manje na terenu!

Ali, to je bio tek početak velikih uzbuđenja u finišu. Već u 79. minutu, Vitolo je uspeo da iznudi penal za Sevilju, posle prodora sa desne strane i kontakta sa golmanom Šmajhelom!

N'Zonzi je preuzeo odgovornost da izvede najstrožu kaznu, ali to je učinio veoma loše, Kasper Šmajhel ga je ''pročitao'' i sačuvao dva gola prednosti Lesteru
!

U samom finišu rasplamsala se borba, Sevilja je iako brojčano oslabljena, morala da napada svim raspolođivim snagama, što je ostavljalo više prostora pred njenim golom.

I upravo takva situacija je viđena u 88. minutu, kada je Marez povukao kontru Lestera, pred kaznenm prostorom uposlio usamljenog Vardija, a ovaj početnički reagovao u toj situaciji i loptu poslao visoko iznad prečke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak