Lester drži prvo mesto, srušen i šampion!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 14.12.2015.
22:54
Izvor: Sportske.net

Fantastični Lester nastavlja sa odličnim igrama, danas su na svom terenu savladali i ekipu Žozea Murinja.

beta
beta

Povezane vesti

Svi očekuju od Lestera da počne da posustane, govorili su to i pre utakmice sa Mančester junajtedom, ali oni suvereno drže prvu poziciju sredinom decembra meseca i polako postaju jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih desetak godina engleske Premijer lige.

Lester je danas na svom terenu savladao aktuelnog šampiona Čelsi rezultatom 2:1 (1:0) i tako ponovo pretekao Arsenal na čelu tabele, ali i poslao Murinja i ekipu u nove probleme pred nastavak sezone.

Lester je predvođen Vordijem i Marezom bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, imali su nekoliko prilika za postizanje gola, a to su učinili u 34. minutu. Fenomenalan tandem je ponovo na delu, Marez je asistirao, Vordi je postigao gol za 1:0 i veliku radost domaćih navijača.

Da napomenemo da je došlo i do povrede Edena Azara u ovom delu igre, morao je da napusti teren, a umesto njega je ušao Pedro.

Upravo se ovim rezultatom otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu novi problemi za Murinja.

Igrao se 48. minut, Marez je driblao u šesnaestercu Aspilikuetu, poslao neodbranjiv udarac u desni gornji ugao golmana Kurtoe koji ništa nije mogao ni u ovoj situaciji - 2:0.

Čelsi kao da se otreznio tek tada, krenuli su ozbiljnije ka golu domaćih, imali su prilike preko Baneta Ivanovića i Dijega Košte da smanje rezultat, a to su uspeli tek u 77. minutu kada je na asistenciju Pedra dobro reagovao Remi.

Ipak, do kraja nisu fudbaleri Čelsija uspeli da dođu do još jednog gola, tako da se tri boda pišu domaćinu.

Bane i Matić su odigrali ceo meč.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak