Leo Mesi - Čovek sa drugog sveta

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 08.03.2015.
14:11
Izvor: Sportske.net

Neverovatne brojke nakon današnje utakmice, Leo Mesi je zaista fantastičan.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona je odličnom igrom postala prvoplasirani tim španske Primere nakon ovog kola, ima bod više od Real Madrida koji je suvereno držao prvu poziciju od samog početka lige.

Naravno, najzaslužniji za ovakav rasplet situacije jeste Leo Mesi, fenomenalni fudbaler Barselone koji je i danas uspeo da upiše het-trik.

Bio je to njegov 24 het-trik u Primeri, ne postoji čovek koji ima više od njega. Kristijano Ronaldo je do ovog kola imao 23 het-trika.

Telmo Zara se zaustavio na 22, baš kao i Di Stefano.

Mesi je danas prešao i brojku od 40 golova u sezoni, ovo je šesti put zaredom da pređe ovu brojku. Nikome ovo u istoriji Primere nije pošlo za rukom.

Danas je Leo Mesi pretekao Kristijana Ronalda po broju golova i asistencija zborno kada gledamo najjače lige Evrope. Mesi ima 44 gola i asistencije zajedno, Ronaldo 40, Lakazete 26, Roben 24.


Ne, to nije sve.

Još jedan podatak od koga će vas zaboleti glava - Leo Mesi je učetvovao u 22 gola Barselone ove godine. Niti jedna jedina ekipa nije postigla ovoliko golova u 2015. u Primeri.

Ako imamo u vidu da mu je tek 27 godina doćićemo do zaključka da će još dugo vladati Primerom i da će doći do brojki koje će teško iko dostići u dalekoj budućnosti.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE, a izveštaj sa utakmice pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Filip Cvetkovic
Sunday, 08.03.2015
15:13

Najbolji svih vremena...

avatar
Sunday, 08.03.2015
15:22

Jedan od najboljih, ne najbolji ;)

avatar
Sunday, 08.03.2015
16:04

Odgovaram ti ovde. Ima dosta legendi ovog sporta, Ronaldo, Ronaldinjo, Maradona, Krojf, Zidan... Za mene svi podjednako treba da budu najbolji.

avatar
filip12345
Sunday, 08.03.2015
15:33

A cekaj po cemu nije najbolji?Ajde molim te mi reci ? Da nije mozda Robin van Persie najbolji? :)

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Sunday, 08.03.2015
15:33

ma pele,maradona,brazilac ronaldo oni bi sve ovo promasivali,oni zapravo ne bi znali gde se nalaze da ih stavis u ekipu koja drzi loptu 70 posto vremena i da imaju mogucnost da se u toku utakmice nadigravaju sa protivnickim odbranama milion puta,a da su tu jos od mladjih kategorija,prosto ne znam kolko bi gola dali xexexe!!! ali mesi jeste najbolji igrac danasnjice i jedan od najboljih u istoriji,ne znam samo sto je toliko vazno da se neko proglasava najboljim,ova statistika je moguca samo u barseloni,imali bi je i ostali najbolji igraci!!