Leo Mesi - Biće sa druge planete, Božanstvo?

Autor: Miloš Marković
utorak 02.06.2015.
10:54
Izvor: Sportske.net

U pokušaju da opiše ono što ne razume, što mu je nedokučivo, čovek prirodno poseže za neprirodnim. Tako je i ovog puta.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Hvalospevi koje dobija od svojih direktnih rivala valjda su i najveća potvrda vrednosti.

Argentinac igra na vrhuncu forme.

Poslednjih nekoliko meseci je posebno vidljivo, Leo Mesi je ponovo onaj stari. Ne samo to, nakon kritika koje je dobijao fudbaler Barselone je ponovo pomerio granicu, standarde podigao na još veći nivo.

Svoj tim je predvodio do titule u Primeri, neverovatnim pogotkom učestvovao u osvajanju Kupa Kralja i čini se da ga ništa ne može zaustaviti, ni njega ni Barslonu, u pohodu ka triploj kruni.

Na megdanu stoji Juventus. Hrabar, ali svestan snage rivala.

Svi u isti glas, fudbaleri i trener Juventusa, Barselonu ističu kao glavnog favorita u finalu Lige šampiona. Ne iz straha, već iz poštovanja. Naravno, Mesi je u prvom planu, a slikoviti opisi koje dobija samo su potvrda njegove fudbalske vrednosti.

"Mesi je vanzemaljac koji se posvetio igranju fudbala sa zemljanima. Jedina nada koju imamo je to da će u subotu biti čovek sa planete zemlje, kao i mi ostali.", rekao je Đanluiđi Bufon.

Ništa skromniji u hvalospevima nije bio ni Đorđo Kjelini.

"Mesi je Bog fudbala."

"Teško je porediti ga sa Maradonom, Peleom i ostalima, ali nema sumnje da je on najbolji fudbaler u poslednjih 30 godina. Videli ste i taj njegov gol protiv Bilbaoa, sjajan gol."
, rekao je Kjelini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Wednesday, 03.06.2015
17:40

kad ovako protivnici govore o tebi, znas da nesto radis kako treba

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 02.06.2015
15:39

Pele je bio veliki strelac postigao preko 1000golova ali taj Pele nikad nije bio najbolji strelac na Mundijalu, zar to nije cudno, Zuba veliki majstor kao i Pele ali obodvojica su patili od povreda. Zato ja vise puta pisem Messi kad igra on kao da igra protiv djece a djeca ga ne mogu povrijediti takva je njegova karijera. Maradona osvojio SP, ali ako se gleda SP kako nije mogao Platini osvojiti sa cuvenom generacijom ili kako nije osvojio cuveni trio Holandije koji ji igrao u najacoj ligi Istorije. Sta hocu da Kazem da je SP svake cetiri godine i traje mjesec dana morate imati srece da bi bili prvaci svijeta. Maradona jeste bio SP ali Maradona ne zna sta je prvak LS; nikad se ne moze ni jedna Reprenzetacija uporediti sa najboljim ekipama LS to su igraci koji treniraju svaki dan. KAD SVE OVO SABERETE I ODUZMETE MESSI JE SA DRUGE PLANETE FUDBALSKI GLEDANO

avatar
ManUtdSrbija
Tuesday, 02.06.2015
16:52

Moje misljenje je da je teze osvojiti SP nego LS, bas zato sto igraci nisu uigrani kao sto je slucaj u klubovima. Ko je najbolji fudbaler u istoriji nikad necemo saznati, Pele je dominirao u jednoj Eri, Maradona u drugoj, Zidan, Zuba i Ronaldinjo u trecoj, i Mesi dominira u ovoj. U Mesijevoj eri ne postoji igrac koji moze da se uporedjuje sa njim, takodje je neumesno uporedjivati njega sa majstorima kakvi su Pele, Maradona, Zuba, Zidan, itd itd... Svi ovi igraci su veliki bas zbog toga sto nisu imali konkurenciju u svojim erama, kao sto Mesi nema konkurenciju danas. Stvar licnog ukusa je kome je koji igrac najbolji. Tebi je Mesi, meni je Zuba, nekom drugom je Zidan, nekom Maradona, itd itd, i tako u nedogled. Uzivajmo u caroliji Lea Mesija, a prepucavanje ostavimo po strani, ovakav igrac se nece pojaviti u skorije vreme. Pozz.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 03.06.2015
01:32

u to vreme KES je bio za klasu slabiji od kalca,to je bio sistem koji je omugucavao manjim klubovima da dodju do izrazaja i gde su i istocno evropski klubovi imali sansu,veci uspeh je osvajanje lige i to dva puta ispred ekipe koja je dominirala evropom i to sa prosecnom ekipom a sto se gospodina esdsona arantesa tice on je jednostavno bio savrsenstvo od igraca,sa apsolutno svim fudbalskim kvalitetima na vrhunskom nivou.

avatar
Barça el honor
Tuesday, 02.06.2015
14:29

Svaki dan neki novi tekst o Mesiju :) Sve je vec ispricano, pustite da uzivamo uz Lea mi koji ga volimo

avatar
majki
Tuesday, 02.06.2015
12:21

Maradona i Pele su mala deca za Mesija.

avatar
Tuesday, 02.06.2015
11:39

exexexexexe :D pricate price za malu decu,pa ovo je komedija ;)

avatar
StefaNN
Tuesday, 02.06.2015
12:28

Ti sto se lozis na Ronalda i mrzis Barselonu to je tvoj problem.

avatar
Tuesday, 02.06.2015
22:30

ja nikoga ne mrzi :D a niti se lozim na Ronalda,samo iznosi moje iskreno misljenje,sa druge planete-bozanstvo itd :D price za moalu decu :D

avatar
StormyLBZ
Tuesday, 02.06.2015
13:10

Pa jeste komedija na neki nacin, komedija je kada ljudi uporedjuju onog Manekena sa trenutnim Bogom fudbala!

avatar
Tuesday, 02.06.2015
11:26

Treba samo da se opustimo i uzivamo u carolijama i magiji ovog coveka. Ko zna kada ce se pojaviti sledeci makar slican njemu.

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 02.06.2015
11:04

Mesi vanzemaljac, Ronaldo zemljanin. Pametnom dosta.

avatar
MANUTD
Tuesday, 02.06.2015
12:00

Ali Ronaldo je zemljanin koji parira vanzemaljcu, sto je u sustini mnogo tesko, zar ne? Mesi je talenat, Ronaldo cist suvi rad, sto bi trebalo biti daleko cenjenije u svetu na kom zivimo. Neko se rodi bogat, a neko iz siromastva postane bogat, koga vise cenis?

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 02.06.2015
23:45

Bila jednom dva ucenika jedan ucio mnogo a drugi Isao u Kino i sa drustvom igrao lopte kad je bio ispit za polaganje onaj sto je ucio dobio cetvorku a onaj sto je setao dobio peticu. ko jega ucenika vise cijenis onog sa petico ili onog sa cetvorkom?

avatar
Nemanja K Xavi
Tuesday, 02.06.2015
15:03

Da je ronaldo CIST suvi rad, onda bi mi danas imali 10000 Ronalda, a nemamo ih, tako da je ronaldo sve samo ne CIST suvi rad!

avatar
StormyLBZ
Tuesday, 02.06.2015
13:11

Jeste ali neko, i kada se obogati misli samo na sebe a neko gleda i druge ljude!

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Tuesday, 02.06.2015
13:02

jako lep komentar

avatar
Barca4ever
Tuesday, 02.06.2015
12:31

Ronaldo ne moze da parira Mesiju jer je Mesi dosta bolji. Obojica su rodjena siromasna.