Lekcija Mitroviću - "Hedonizam posle, fudbal sada!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.11.2014.
23:40
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović neprestano se nalazi na udaru belgijskih medija a njegov menadžer Nenad Jestrović i sam je pokušao da mu objasni kako bi trebalo da se odnosi prema talentu koji poseduje.

rsca.be
rsca.be

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović (20) slovi za jednog od najperspektivnijih mladih igača Evrope ali mu "luda glava" neretko pravi problem da prevaziđe adolescentski period i dostigne nivo vrhunskih profesionalaca.

Kada se pre nešto više od godinu dana priključio Anderlehtu postao je najskuplji igrač tog kluba a neretko je od tog momenta uspevao da pokaže da klub iz Brisela nije bacio novac na njega.

O kakvom se potencijalu radi verovatno govore i ponude koje su tokom leta stigle na adresu Anderlehta a koje je belgijski šampion odbio jer veruje da u budućnosti može da zaradi ogroman novac.

"Benfika i Liverpul su bili spremni da plate po 13.000.000 evra, dok je Rubin nudio čak 20.000.000 evropskih novčanica" otkriva Mitrovićev menadžer Nenad Jestrović.

Bivši fudbaler Anderlehta koji se trenutno stara o karijeri srpskog reprezentativca smatra da će unosne ponude tek početi da stižu na adresu kluba iz Brisela.

"U Anderlehtu nisu želeli ni da čuju da Mitrović ode, a kasnije smo njegov otac i ja porazgovarali s njim. Rekli smo mu da je previše mlad da ode, da je Anderleht njegova budućnost, jer smo sigurni da će u budućnosti dolaziti i mnogo jače ponude za njega" objašnjava Jestrović.

U čitavoj priči problem pravi Mitrovićev pristup onome što vrhunski profesionalac mora da poštuje. Srpski fudbaler imao je problema sa kilažom zbog čega je na kratko ostao bez mesta u prvom timu zbog čega je i Nenad Jestrović odlučio da mu objasni kako stvari moraju da funkcionišu.

"Otišao je sa nacionalnim timom (na turneju po Americi prim. aut.) i vratio se sa nekoliko kilograma viška. Katastrofa! Rekao sam mu: 'Aleksandre, žene, zabava i hrana dolaze posle, sada je vreme da se koncentrišeš na fudbal i igranje u Anderlehtu'. Sada vidite kako sve to izgleda" dodao je Jestrović.

Posle nepunih godinu i po dana igranja u Anderlehtu Aleksandar Mitrović ima 24 postignuta gola u svim takmičenjima a želja njegovog menadžera je da postane najbolji strelac Župiler lige.

"Bio sam najbolji strelac u Srbiji, Belgiji i UAE. Voleo bih kada bi Aleksandar bio najbolji strelac u Belgiji, jer bi bio prvi Srbin posle mene kojem je to pošlo za rukom u Anderlehtu" zaključio je Jestrović u razgovoru za belgijske medije.

Srpski reprezentativac trenutno zauzima peto mesto na listi najboljih strelaca belgijskog šampionata sa 8 postignutih golova što ga stavlja u dobru poziciju da ostvari ono što njegov menadžer želi od njega.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke