Lekcija iz humanosti - Fudbaler kupio karte za nezaposlene!

Autor: Vladimir Nestorović
ponedeljak 04.08.2014.
16:38
Izvor: Sportske.net

Vezni igrač 'Karamela' došao je na sjajnu ideju koja će oduševiti navijače ove ekipe, ali i ljubitelje fudbala širom planete!

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

27-godišnji fudbaler Evertona Stiven Nejsmit odlučio je da kupi određenu količinu karata za utakmice svoje ekipe i donira ih nezaposlenim ljudima širom Liverpula.

"Dolazim iz Ajršira sa zapada Škotske, a najveći deo života proveo sam u Glazgovu, gradu koji ima veliki problem sa nezaposlenošću."

"Liverpul takođe ima isti problem, pošto veliki broj ljudi u ovom gradu ima problema da nađe posao i ne može sebi priuštiti kartu za utakmicu. Namera mi je da oni koji su u takvoj situaciji dan provedu na jednoj od naših utakmica. Ovo je samo mali gest i nadam se da će da će doneti makar malo radosti ljudima."

"Zamolio sam centar za zapošljavanje da karte podeli ljudima u različitim delovima grada i odabere ljude koji su ostali bez posla, i to ne svojom krivicom."
- objasnio je momak koji je Everton pojačao pre dve godine iz Glazgov Rendžersa.

Zanimljivo, ovo mu nije prvi put da se bavi humanitarnim radom, pošto redovno pomaže beskućnicima u Liverpulu i Glazgovu, a sam ističe da je ovo samo jedan od načina da pomogne i zajednici vrati ono što je njemu kao profesionalnom fudbaleru dato.

Stiven Nejsmit - fudbaler velikog srca! Gest koji vas ne može ostaviti ravnodušnim...

Britain Soccer Premier League

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke