Legiji derbi i čelo tabele

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.05.2017.
23:12
Izvor: Sportske.net

Završnica poljskog šampionata biće više nego neizvesna pošto se tri kola pre kraja čak četiri ekipe nalaze u konkurenciji za titulu.

Beta/AP Photo/Alik Keplicz
Beta/AP Photo/Alik Keplicz

Povezane vesti

Koliko plej-of faza jednog prvenstva može da zakomplikuje borbu za titulu videli smo u Superligi Srbije, ali je poljksa Ekstraklasa još bolji primer.

Tri kola pre kraja šampionata četiri ekipe nalaze se u poziciji da se bore za titulu, s tim što je posle utakmica 34. kola Legija iz Varšave u najboljem položaju.

Ekipa našeg Miroslava Radovića savladala je Leh iz Poznanja (2:0) u jednom od derbi susreta 34. kola i zahvaljujući porazu Jagilonje preuzela lidersku poziciju na tabeli.

Legija je kao domaćin slavila protiv Leha golovima Vadisa Ođiđe i Mihala Kučarčika, dok je prvoplasirani tim iz ligaškog dela sezone deklasiran na gostovanju u Gdanjsku.

Lehja je u Gdansku tukla Jagilonju sa 4:0 uz tri gola Portugalca Marka Paišaa. Na taj način se i ekipa Miloša Krasića, kapitena Lehje, vratila u borbu za titulu.

Već u narednom kolu slede dva velika derbija pošto će Legija u goste Jagilonji, dok Leh u Poznanju dočekuje Lehju iz Gdanjska.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke