Legija - U ponedeljak konačna odluka o žalbi!

Autor: Beta Beta
petak 15.08.2014.
23:51
Izvor: Beta

Sud za sprotsku arbitražu u Lozani (CAS) u ponedeljak će doneti odluku o žalbi poljskog fudbalskog kluba Legija, iz Varšave.

Beta/AP Photo/PA, Jeff Holmes
Beta/AP Photo/PA, Jeff Holmes

Povezane vesti

Legija je eliminisana iz plej-ofa za Ligu šampiona jer je u tim za utakmicu protiv Seltika u kvalfikacijama, uvrstila suspendovanog igrača.

Legija se žalila sudu u Lozani na izbacivanje iz takmičenja, pošto je Evropska fudbalska unija (Uefa) odbila njenu žalbu.

CAS je saopštio da je "odmah pokrenuo arbitražni postupak i da su Uefa i Seltik pozvani da podnesu pismena objašnjenja".

Poljski klub je posle dvomeča u trećem kolu kvalifijacija za Ligu šampiona pobedio Seltik ukupnim rezultatom 6:1 (4:1, 2:0), ali je revanš utakmica u Edinburgu poništena, jer je Legija u tim uvrstila suspendovanog fudbalera.

Taj meč registrovan je službenim rezultatom 3:0 za škotski tim, koji je tako prošao u plej-of na osnovu pravila o postignutom broju golova u gostima.

"Odluka o zahtevu o privremenim merama najverovatnije će biti doneta u ponedeljak, 18. avgusta oko 18 časova. Legija je tražila hitne privremene mere kako bi joj bilo dozvoljeno da učestvuje u plej-ofu za grupnu fazu Lige šampiona", navodi se u saopštenju.

"Legija traži da se sve sankcije protiv kluba i suspendovanog igrača Bartoša Berezinskog ponište", dodaje se.

Eliminacijom Legije, Uefa je vratila Seltik u plej-of za Ligu šampiona, u kome će 20. i 26. avgusta igrati protiv Maribora.

Legija će igrati u plej-ofu za Ligu Evropa protiv kazahstanskog Aktobea 21. i 28. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke