Legija pred drakonskom kaznom

Autor: Boban Filipović
petak 16.09.2016.
13:51
Izvor: Sportske.net

Zbog divljanja navijača na tribinama tokom meča sa Borusijom iz Dortmunda, poljski šampion bi mogao da se suoči sa velikim problemima.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Legija se vratila na glavnu pozornicu u evrospkom fudbalu posle dve decenije, povratak je prošao neslavno jer je Borusija iz Dortmunda isporučila 'pola tuceta' golova u Varšavi, a osim po ubedljivoj pobedi 'Milionera' ovaj meč će se pamtiti i po neverovatnoj koreografiji domaćih navijača.

Međutim, zbog grupe tih navijača Legija će trpeti posledice.

Deo njih je pokušao da se obračuna sa navijačima Dortmunda, u celoj toj priči kolateralna šteta je bilo obevbeđenje na stedionu čiji pripadnici su napadnuti biber-sprejom.

To je najteži prekršaj, ali ne i jedini. Dobro je poznato da UEFA ne toleriše pirotehnička sredstva, a baklji, dimnih bombi, petardi i topovskih udara je bilo u izobolju.

Na sve pomenuto biće nakačeni i sporadični rasistički povici na račun igrača Borusije, kao i amtisemitski na račun UEFA, pa nema sumnje da Legiju čeka debela kazna.

Uprava poljskog šampiona je izdala saopštenje u kom osuđuje izgrednike koji su ugrozili javni red i obećava pooštravanje kontrole u predstojećim utakmicama, mada je upitno da li će uopšte na njima biti publike.

Nema naznaka koliko će teška biti kazna, disciplinska komisija UEFA i dalje radi na ovom slučaju, a konačna presuda biće doneta 28. septembra. Ako uzmemo u obzir da su navijači Legije 'povratnici' i da nijednog trenutka ne kriju da su u ratu sa UEFA, kazna će sigurno biti drakonska. Oni su transparentom poručili da su se vratili, ali će najverovatnije taj njijov povratak trajati 90 minuta.

Biće kažnejna i Borusija, jer su njeni navijači takođe imali 'piro show', uz to su ostavili veliki broj izlomljenih stolica na tribini gde su bili smešteni.

Ne propustite