Legija osudila ponašanje navijača

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.09.2016.
23:57
Izvor: Beta

Poljski fudbalski klub Legija iz Varšave osudio je danas nasilničko ponašanje svojih navijača tokom utakmice sa Borusijom iz Dortmunda u Ligi šampiona, ali je negirao da su uzvikivali rasističke parole.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Legija je sinoć u Varšavi izgubila od Borusije Dortmund sa 0:6, u utakmici prvog kola Lige šampiona, a najvatreniji navijači poljske ekipe su se tokom prvog poluvremena sukobili na tribini sa redarima i policijom, pošto su pokušali da predju u sektor u kome su bili smešteni gostujući navijači.

Na video snimcima se vidi da su pojedini navijači Legije koristili suzavac, u pokušaju da spreče redare da im se približe.

Legija je u saopštenju osudila ponašanje navijača i najavila stroge kazne za počinioce, ali je istakla da nije bilo rasističkih niti antisemitskih pesama i parola.

"Izveštaji medija u kojima se navodi da su Legijini navijači uzvikivali antisemitske parole nisu istiniti. Bez obzira na to, mi se iskreno izvinjavamo nemačkim i poljskim navijačima koji su se osetili uvredjenim", navodi se u saopštenju. 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke