Legenda Rome na klupi Lacija?

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 07.04.2016.
17:23
Izvor: Sportske.net

Nakon ubedljivog poraza u rimskom derbiju, navijači Lacija bi mogli da dobiju još jedno "neprijatno" iznenađenje.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Kultni derbi 'De la Kapitale', odigran u nedelju, bila je igra mačke i miša, Roma je "pojela" Lacio rezultatom 4-1 i vratila se u borbu za poziciju broj dva, dok je Lacio najverovatnije izgubio sve šanse da izbori kvalifikacije za Ligu Evrope.

Najvatrenije pristalice 'nebeskoplavih' već neko vreme bojkotuju klub i utakmice, nezadovoljni radom predsednika Klaudija Lotita. Nakon nedeljnog debakla, odlučili su da se fizički obračunaju sa upravom voljenog kluba kada su provalili u trening centar, ali je policija bila na visini zadatka.

Dan nakon meča otkaz je, navijači Lacija bi rekli 'napokon', dobio dosadašnji menadžer Stefano Pioli, pa će tim do kraja sezone predvoditi nekadašnji napadač ovog kluba Simone Inzagi. Inzagi je već dugo trener u omladinskom pogonu rimskog kluba, a sada će dobiti priliku da se pokaže kao šef stručnog štaba seniorske ekipe do kraja sezone.

Ipak, u italijanskim medijima pojavila se zanimljiva glasina da sportski direktor Lacija Igli Tare želi da dovede bivšeg legendarnog napadača Rome na klupu 'nebeskoplavih', Vinćenca Montelu!

Montela je nosio dres najljućeg rivala punih 10 godina i biće interesantno videti reakciju najzagriženijih ljubitelja kluba, s obzirom da su navijači Lacija poznati kao jedni od najfanatičnijih na Apeninima.

Montela je u trenerskoj karijeri predvodio kratko Romu, zatim Kataniju, Fiorentinu i Sampdoriju, na čijem je čelu i dalje i nalazi se na 16. poziciji Serije A.

Predsednik Lotito, uprkos želji sportskog direktora, ima u planu i sadašnjeg trenera Milana Sinišu Mihajlovića, koji će najverovatnije napustiti kormilo "Rosonera" na kraju sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke