Legenda Liverpula ima koristan savet za Klopa! Hoće li ga poslušati?

Autor: Pavle Lazarević
ponedeljak 28.03.2016.
21:08
Izvor: Sportske.net

Jan Raš savetuje menadžera Liverpula da ne prodaje "udarne igle" svog tima.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Legendarni Velšanin Jan Raš, nekadašnji centarfor Liverpula, istakao je da bi njegov bivši klub trebalo da zadrži Danijela Staridža i Kristijana Bentekea i naredne sezone.

Staridž se ove sezone muči sa brojnim povredama, a Benteke nije pokazao kvalitete, zbog kojih je doveden iz Aston Vile za sumu od 45 miliona evra. Već neko vreme se pretpostavlja da bi Jirgen Klop mogao da proda ovaj dvojac, u narednom transfer periodu, da bi imao sredstva da dovede bolje zamene.

Raš ističe da bi prodaja Staridža bila velika greška.

"Prema mom mišljenju, Staridž je jedan od najboljih igrača na svetu. Ako pogledate načine na koji on postiže golove, to je fantastično, ali jednostavno, on mora biti zdrav, bez povreda, ako želi da igra konstantno na tom nivou", rekao je 54-godišnji Raš.

Što se tiče Bentekea, bivši ljubimac "Kopa" veruje da Belgijanac poseduje kvalitet i nada se da će imati još prilike da to i potvrdi.

"Mislim da je Kristijan ima problem sa manjkom samopouzdanja. Bio sam veoma srećan kada je došao u Liverpul. On ima kvalitet, ali je očigledno frustriran, jer ne igra konstantno. Njemu je potrebno da postiže golove. Treba ga istrpeti, ako ugrabi šansu sledeće sezone i počne da pogađa konstantno, onda će menadžeru biti teško da ga izostavlja iz prvih jedanaest", dodao je on.

Sudbina ovog dvojca na "Enfildu" je i dalje neizvesna, ali je budućnost Divoka Origija, još jednog napadača, u Klopovoj četi, ističe Raš.

"Veliki sam njegov fan. Ima nekoliko zaista kvalitetnih mladih igrača u Liverpulu trenutno, a Origi je definitivno jedan od njih", istakao je Velšanin.

Videćemo kako će se situacija na "Enfildu" odvijati, a Staridž i Benteke će imati priliku da se dokažu do kraja sezone, kao i na Evropskom prvenstvu, koje nas očekuje u junu ove godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bebel
Tuesday, 29.03.2016
08:04

Benteke je svojim golovima držao Aston Vilu u ligi zadnje dvije godine. Očekivao sam da će prelaskom u Liverpool još napredovati, ali nije... Imao je povremene bljeskove, ali to je premalo.

avatar
\'\'God\'\'
Monday, 28.03.2016
23:57

Liverpul ce prodati igrače u iznosu od minimum 65 miliona funti, a može to da raste i do 90. Zavisi ko ode. A klub u nikad boljoj finansijiskoj situaciji, tako da će Klop imati odrešene ruke. Sve su glasnije priče da će Mario Gece na ''Enfild'' i to za smešnu sumu od 20 miliona funti, jako dobro izvori to javljaju. Kakvo bi pojačanje bio. Isto tako i Zjelinski, kojeg Klop izgleda mnogo ceni, za 10tak miliona funti. A Matip i Grujić su već gotova priča. I sa realizovanjem svega toga, Klop nije ni na pola posla sigurno. Doći će neki dobar golman, izbor je ogroman.Doći će levi bek, Ektor bi bio idealan, bek Kelna koji je prvi pik u reprezentaciji Nemačke i ima klauzulu od 7 miliona funti. I ponudio se Klopu izjavom. Doći će i još napadač, ja bih voleo Lakazeta, koji košta oko 20 miliona funti, fantastičan napadač koji može i na krilo I možda još igrača, možda bude totalna rekonstrukcija... Čeka nas najluđe leto ikad, fanovi Liverpula.

avatar
GetOverHere
Monday, 28.03.2016
21:37

Danas cim ne prokines u prvoj sezoni odma prodaja. A koliko je igraca kroz istoriju lose krenulo, cak i vise od jedne sezone, a onda ostavilo dubok trag u klubu.

avatar
Savoa
Tuesday, 29.03.2016
00:44
avatar
Kralj Stiven
Monday, 28.03.2016
21:31

Kakve je samo napadace Liverpul imao kroz svoju istoriju to je neverovatno,a Staridz je po odnosu golova i minuta najbolji sto dovoljno govori o njegovom kvalitetu.Kvalitet mogu samo da ospore uglavnom kompleksasi kao i uvek.Ove sezone me jedino nervira kod njega sto ima mrtvu facu kada izlazi iz igre.Kada bi bio zdrav konstantno,malo manje sebican i kada bi pronasao ono zadovoljstvo uz Suareza rame uz rame sa Aguerom u EPL sigurno.Benteke mora da promeni ponasanje pre svega,princezica van i na terenu.Origi mora i moze da napreduje sigurno.

avatar
MANUTD
Tuesday, 29.03.2016
02:39

Kako iko moze stavljati Staridza u isti kos sa tim svih vrhunskim napadacima? Covek u karijeri nije postigao ni 100 golova, a ima 26 godina.

avatar
Frenk
Wednesday, 30.03.2016
22:37

Vidi se da nemaš pojma, aj hljeba ti produži nemoj se brukat' ovdje.

avatar
janosvp10
Tuesday, 29.03.2016
12:44

62 utakmice 39 golova, ali nije vrhunski, blizu je makar. I to, nije sve vreme bio potpuno spreman. Da se na lazemo, kada je potpuno zdrav, jako lako pravi razliku...

avatar
the NormalOne
Tuesday, 29.03.2016
08:37

Tu je i Ings ,koji nije bolji samo od Staridza,videcemo sta ce biti sa njim posle povrede.