LE: Šćepović dva puta u metu, preokret Rajkovog Makabija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.07.2017.
20:38
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler Partizana Marko Šćepović postigao je dva gola za Videoton u duelu sa estonskim Kaljuom i praktično odveo mađarskog predstavnika u dalji tok takmičenja.

vidi.hu
vidi.hu

Povezane vesti

Deset utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigrano je u četvrtak do 20 časova i 30 minuta. Jedini srpski predstavnik Crvena zvezda otvorila je današnji program remijem sa ekipom Irtiša u Pavlodaru (1:1) usled nesrećno primljenog gola u nadoknadi vremena.

Pored duela u Pavlodaru igralo se i u ostalim krajevima Evrope, a svakako da je za ljubitelje fudbala u Srbiji najzanimljiviji rezultat meča između estonskog Kaljua i mađarskog Videotona.

Klub koji je nedavno preuzeo bivši trener Partizana Marko Nikolić upisao je ubedljivu pobedu kao gost (3:0) pa se već sada može reći da ćemo Videoton gledati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Videoton je odlično otvorio meč, poveo već u osmom minutu preko Mata Patkaija, a u drugom delu je na scenu stupio Marko Šćepović. Srpski internacionalac je pogodio dva puta, oba puta sa bele tačke i na taj način doneo ubedljiv trijumf mađarskom predstavniku.



Danko Lazović je na terenu proveo 78 minuta pre nego što je svoje mesto u ekipi ustupio Davidu Barčiju.

Makabi iz Tel Aviva salvio je protiv Rejkjavka sa 3:1 (0:0) ali tek nakon preokreta koji je viđen u poslednjih 25 minuta igre.

Prvo je srpski reprezentativac Predrag Rajković morao da izvadi loptu iz mreže, a potom se izraelski sastav trgnuo i zaigrao mnogo bolje, pa je u periodu od 65. do 82. minuta postigao tri gola i upisao trijumf.

Dinamo Minsk je u Skoplju prošao kao Zvezda u Pavlodaru. Klub za koji nastupaju Nikola Leković, Nikola Lukić i Uroš Nikolić poveo je u 53. minutu ali je u prvom minutu nadoknade Rabotnički stigao do izjednačenja.

Recimo i to da je slovački predstavnik Ružomberok poražen na domaćem terenu od Brana sa 1:0. Ružomberok je u prvom kolu eliminisao novosadsku Vojvodinu.

Rezultati do sada odigranih mečeva 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

sreda
Inter Baku 1 - 0 Fola Eš

četvrtak
Irtiš Pavlodar 1 - 1 Crvena zvezda
Kairat 1 - 1 Skenderbeg
Makabi Tel Aviv 3 - 1 Rejkjavik
Rabotnički 1 - 1 Dinamo Minsk
Ružomberok 0 - 1 Bran
Škendija 3 - 1 HJK
Kalju 0 - 3 Videoton
Altah 1 - 1 Brest
Bronbi 2 - 0 VPS
Leipaja 0 - 2 Suduva

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke