LE - Roma i Englezi? Agonija!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.03.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

Prvi večerašnji revanš mečevi osmine finala Lige Evrope protekli su u znaku katastrofalnih poraza Rome i Evertona. Napoli u Moskvi sačuvao prednost iz prvog meča. Ljajić ''pocrveneo''.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Nastavlja se agonija rimske ''Vučice'', ali i engleskih klubova na evropskoj sceni!

Prvi večerašnji meč odigran je u Moskvi, gde je Napoli izborio remi bez golova, 0-0, protiv domaćeg Dinama i zahvaljujući pobedi od 3:1 u prvom meču u Napulju, italijanski predstavnik je postao prvi četvrtfinalista Lige Evrope.

Jedan od duela koji je privlačio najviše pažnje, bio je italijanski dvoboj Rome i Fiorentine.

Podsetimo, prvi meč u Firenci je završen bez pobednika, rezultatom 1-1, pa je Roma imala lepu priliku da se pred svojim navijačima iskupi za poraz od Sampdorije pre nekoliko dana u Seriji A.

Ali, umesto toga, usledio je još teži poraz Rimljana, pravi debakl, rezultatom 0:3!

Da sve bude gore po domaće, oni su doživeli nokaut već u uvodnim minutima utakmice, u prvih pola sata, kada su gosti postigli sva tri gola!

Debakl Rimljana najavio je Rodrigez, vodećim golom u 9. minutu, da bi devet minuta kasnije, Alonso iskoristio katastrofalnu grešku golmana Skorupskog, i duplirao prednost Fiorentine!

A svaku nadu u preokret ekipe Rudija Garsije ugasio je Basanta u 22. minutu, za konačnih 0-3.

Naš Adem Ljajić se ponovo nije proslavio. Podsetimo, u prvom meču je promašio penal, a večeras je u finišun meča zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Golove iz Rima možete da vidite OVDE.

Ništa bolje nije prošao ni Everton, koji je doživeo debakl od Dinama iz Kijeva rezultatom 5-2, čime je stavljena tačka na ovosezonsko učešće engleskih klubova u Evropi.

Ukraine Soccer Europa League

Podsetimo, Everton je prvi meč dobio sa 2-1.

Večeras je Jarmolenko u 21. minutu doveo Dinamo u vođstvo, ali je osam minuta kasnije uzvratio Romelu Lukaku i Evettonu vratio rezultat koji ga vodi u četvrtfinale.

Ali, ta nada je kratko trajala. Već do kraja prvog poluvremena, Teodorčik i Veloso su Dinamu doneli vođstvo od 3:1, da bi u nastavku Gusev i Antunes povisili na 5-1!

Ta blamaža engleskog premijerligaša bude donekle manja, potrudio se Džagijelka, pogotkom za konačnih 5:2!

Golove sa ove utakmice možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke