LE - Prvi poraz Dortmunda, Adamović doneo prvi trijumf Dinamu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.11.2015.
19:03
Izvor: Sportske.net

Odigrane su prve tri utakmice petog kola Lige Evrope. ''Milioneri'' iz Dortmunda doveli u pitanje prvo mesto u svojoj grupi. Beloruski Dinamo Minsk sa Vukom Rašovićem na klupi prekinuo seriju poraza.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri nemačkog Dortmunda doživeli su večeras prvi poraz u Ligi Evrope ove sezone. Bolja od njih bila je ekipa ruskog Krasnodara, koja je pred svojim navijačima slavila sa 1-0.

Gol odluke postignut je već u drugom minutu, kada su domaći iznudili jedanaesterac, a u gol ga je pretvorio Mamajev.

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

Naš Neven Subotić je u poraženoj ekipi bio na klupi za rezerve.

Posle ovakvog epiloga, Krasnodar se pridružio Dortmundu na deobi prvog mesta u Grupi C, sa po 10 osvojenih bodova. Daleko iza su PAOK i Gabala koji se sastaju večeras, pa je u ovoj grupi rešeno pitanje putnika u drugu fazu takmičenja.

Uspešan na svom terenu bio je i Rašovićev Dinamo iz Minska, koji je posle četiri vezana poraza, večeras osvojio ceo plen na svom terenu protiv češke Viktorije Plzenj.

Meč je završen rezultatom 1-0, a čovek odluke bio je naš Nenad Adamović koji u samom finišu meča nije iskoristio jedanaesterac, ali se odmah ispravio i loptu poslau u mrežu. Inače, Adamović je priliku da zaigra dobio tek od 76. minuta.

Ovaj meč je odigran u Grupi E, gde su bečki Rapid i Viljareal već osigurali plasman u narednu rundu takmičenja.

Konačno, pred svojim navijačima večeras je slavio i Rubin iz Kazanja, koji je sa 2-0 savladao ekipu švajcarskog Siona. Golove za Rubin su postigli nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Blago Georgijev u 77. i nesuđeni napadač Partizana Marko Dević u samom finišu meča.

Ova utakmica je odigrana u Grupi B, a Rubin je zadržao teoretske šanse za plasman u sledeću fazu takmičenja. Sion je zadržao prvo mesto, bar do večeras, kada se sastaju drugoplasirani Liverpul i Bordo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke