LE: Norvežani nisu pomogli Partizanu, Dinamo ide dalje

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.08.2017.
20:38
Izvor: Sportske.net

Zagrebački Dinamo odbranio je prednost stečenu u prvom mestu sa norveškim ODD-om i tako obezbedio plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Prve dve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope nisu imale veći značaj za fudbalski klub Partizan pošto se radilo o okršajima klubova sa značajno manjim koeficijentom od crno-belih.

Dinamo Minsk je na domaćem terenu remizirao sa AEK-om iz Larnake (1:1), a kako je kiparski predstavnik slavio sa 2:0 u prvom meču obezbedio je plasman dalje i biće nepovlašćen na žrebu.

Škendija je posle poraza u Litvaniji savladala Trakaj sa 3:0 u revanšu i tako osigurala mesto u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope. Makedonski predstavnik je slavio ukupnim rezultatom 4:2 i kao nepovlašćen čeka sutrašnji žreb.

Zanimljivo je bilo u Norveškoj gde je ODD ugostio Dinamo posle poraza od 2:1 u Zagrebu. Hrvatski predstavnik je odoleo sa igračem manje i remijem bez golova obezbedio mesto u plej-ofu.

To je jedna od onih utakmica koja je bila bitna i za Partizan. Crno-beli su se nadali trijumfu ODD-a jer Dinamo ima bolji koeficijent ali se to nije dogodilo.

Crno-belima sada ostaje da prate mečeve koji se igraju kasnije večeras. Dobre vesti mogle bi da stignu vrlo brzo iz Sehešfehervara, Praga i Aleksandrije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke