LE - Lukaku rešetao, Everton i Napoli siloviti, Roma opet razočarala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.02.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

Odigrano je prvih osam mečeva šesnaestine finala Lige Evrope. Najublejvijije pobede ostvarile gostujuće ekipe - Napolija i Evertona, čiji je napadač Romelu Lukaku upisao ''het-trik''. Roma nije uspela da savlada Fejenord na svom terenu, Bilbao izborio rem

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Ekipa Evertona praktično je završila posao oko plasmana u osminu finala Lige Evrope. Engleski premijerligaš je večeras kao gost deklasirao domaći Jang Bojs sa 4-1, iako je švajcarski predstavnik rano poveo golom Oroa.

Međutim, ubrzo je usledio veliki preokret u režiji Lukakua, koji je čak tri puta zatresao mrežu domaćeg tima, a osim njega, u strelce se u ekipi Evertona upisao i Kolman.

Švajcarci su imali priliku da ublaže poraz, pošto je Stons u 64. minutu skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton, ali je Oro bio neprecizan sa bele tačke. Ni prednost igrača više nije bila dovoljna Jang Bojsu da dođe bar do još jednog pogotka.

U domaćem timu, u startnoj postavio je bio Milan Vilotić, odigrao je svih 90 minuta, ali nije uspeo da se izbori sa Lukakuom i drugovima.

Golovi iz Švajcarske OVDE.

Još ubedljiviji bio je Napoli, koji je u Turskoj savladao domaći Trabzonspor sa 4-0, uz promašeni penal Mertensa u 85. minutu meča.

Napolitanci su sav posao završili u prvih pola sata, kada su Enrike, Iguain i Gabijadini rešetali mrežu Trabzona, a u nastavku je, u nadoknadi vremena, Zapata postavio konačnih 4-0.

Ubedljiv u gostima bio je i belgijski Briž, koji je sa 3-1 slavio u Danskoj protiv Alborga.

Nemački Volfsburg nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone. ''Vukovi'' su večeras na svom terenu ostvarili sasvim solidnu prednost protiv Sportinga iz Lisabona, savladavši ih sa 2-0.

Bas Dost je ponovo odigrao odlično, postigao je oba gola za Volfsburg, prvi u 46, a drugi u 63. minutu, za konačnih 2-0.

Golove iz Volfsburga možete da vidite OVDE.

Roma i Fejenord su svoj meč odigrali u dubokoj senci nereda u Rimu, koji su izazvali holandski huligani uoči večerašnjeg meča. Završeno je bez pobednika, rezultatom 1-1.

Rimljani su poveli golom Žervinja u prvom poluvremenu, da bi konačnih 1-1 postavio Kazim Ričards u 55. minutu.

Za razliku od Fejenorda, PSV nije bio uspešan u duelu sa Zenitom. Ruski tim je slavio sa 1-0, a jedini gol je delo Hulka u 64. minutu.

Luka Milivojević je odigrao poslednjih pola sata meča protiv Dnjepra, ali njegov Olimpijakos nije uspeo da izbegne poraz od 2-0.

Kankava u 51. i Rotan u 55. minutu bili su strelci za Ukrajince koji se sada nalaze blizu plasmana u osminu finala.

Konačno, duel Torina i Bilbaa okončan je bez pobednika, rezultatom 2-2. Baskijci su poveli golom Vilijamsa, a do kraja prvog poluvremena, Maksi Lopez je sa dva gola doneo preokret Torinu.

Da ekipa Bilbaa ode zadovoljna kući pobrinuo se Gurpegi u 73. minutu, postavivši konačnih 2-2.

Golove sa utakmica italijanskih predstavnika u Ligi Evrope možete da vidite OVDE.

Još osam mečeva igra se od 21:05h.

Liga Evrope, 1/16 finala, prvi mečevi:


Alborg – Klub Briž 1:3 (0:2)
Helenijus 71.pen. – Ulare 25, Refaelov 29, Petersen 61.ag
Roma – Fejenord 1:1 (1:0)
Žervinjo 22 – Kazim-Ričards 55.
Dnjipro – Olimpijakos 2:0 (0:0)
Kankava 51, Rotan 50.
Torino – Bilbao 2:2 (2:1)
Lopes 18m 42 – Vilijams 9, Gurpegi 73.
Trabzonspor – Napoli 0:4 (0:3)
Enrike 6, Iguain 20, Gabijadini 27, Sapata 90.
Volfsburg – Sporting 2:0 (0:0)
Dost 47, 63.
Jang Bojs – Everton 1:4 (1:3)
Oro 10 – Lukaku 24, 39, 58, Koleman 28.
PSV – Zenit 0:1 (0:0)
Hulk 64

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke