LE - Ljajić umalo tragičar, Sevilja bolja u španskom derbiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.03.2015.
23:00
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac promašio dve velike prilike za izjednačenje u Firenci, ali Roma došla do povoljnog rezultata. Sevilja na korak od plasmana u četvrtfinale, pobeda i Napolija, fenomenalni Iguain.

Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Na "Artemio Frankiju" večeras dosta uzbuđenja, ali samo dva gola.

Najveći krivac za tu činjenicu jeste čovek od koga se očekuje da se vrati u reprezentaciju Srbije, Adem Ljajić, koji je propustio dve ogromne prilike da izjednači rezultat.

Ne možemo reći da je neka od ekipa bila bolja u ovom meču, obe ekipe su iskoristile po jednu priliku i na kraju se zasluženim rezultatom ide u Rim.

Viola je povela u 17. minutu, odličan je to prodor bio Mohameda Salaha, dodao je loptu Iličiću, a slovenački fudbaler postigao je sjajan gol pod prečku - 1:0 za Fiorentinu.

Najbolju priliku za Romu u prvom delu igre propustio je Adem Ljajić. Pre njega Iturbe je imao polupriliku, ali je šutirao pored gola, da bi nakon nekoliko minuta lopta došla do Ljajića koji je morao mnogo bolje da reaguje sa nekih 7-8 metara. Prebacio je čitav gol, iako je golman Neto bio na zemlji, ostalo je 1:0.

U drugom poluvremenu nije bilo preterano velikih prilika za obe ekipe, a ponovo je najbolju propustio Adem Ljajić. Iturbe je prošao ka šesnaestercu, oborio ga je Neto, a sudija je pokazao na belu tačku. Diskutabilna odluka, dohvatio je Neto i loptu, ali i Iturbea. Ljajić je uzeo loptu u svoje ruke, ali je Neto bio bolji u ovom duelu, ostalo je i nakon ovoga 1:0.

Do kraja Roma ipak stiže do izjednačenja, igrao se 77. minut, a strelac je bio Keita. Florenci je izveo korner, odbrana Viole je loše reagovala, 1:1, a to je rezultat kojim je ova utakmica završena.

Nenad Tomović je odigrao ceo meč za Violu.

Golove pogledajte OVDE.

Italy Soccer Europa League
foto: Beta

Bio je to derbi Italije, a u derbiju Španije bolja je bila ekipa Sevilje.

Oni su savladali Viljareal, poveli su nakon samo 13 sekundi, niko nije brže u ovoj sezoni LE uspeo da postigne gol. Do kraja poluvremena M'Bia je postigao gol, Sevilja je već tada bila u narednoj fazi.

Nadu Viljarealu doneo je Vieto u 48. minutu, da bi dileme oko pobednika kasnije otklonio Gameiro, samo dva minuta kasnije.

Sevilja već jednom nogom u četvrtfinalu.

Golove pogledajte OVDE.

Italy Soccer Europa League
foto: Beta

Napoli je gubio protiv Dinama iz Moskve, ali je večeras imao raspoloženog Gonzala Iguaina. Kevin Kuranji je doveo goste iz prestonice Rusije u vođstvo, ali je Iguain sa tri pogotka rešio pitanje pobednika u ovom duelu.

Dinamo je bio oslabljen u drugom poluvremenu, Zobnin je dobio drugi žuti karton na samom početku ovog dela igre.

Slična situacija i u Liverpulu, Everton je gubio na svom terenu od Dinama iz Kijeva, ali je uspeo da preokrene rezultat do kraja utakmice.

Gusev je doveo ekipu iz Ukrajine u prednost, ali je Nejsmit zajedno sa Lukakuom (iz penala) doneo prednost Evertonu pred gostovanje na istoku Evrope.

Rezultate ostalih mečeva osmine finala pročitajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke