LE - Junajtedov prvenac, silni Zenit i Roma, Rajko opet nije imao sreće

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.09.2016.
23:01
Izvor: Sportske.net

Odigrane su i preostale utakmice drugog kola Lige Evrope. Bez većih iznenađenja.

Beta/Dave Thompson
Beta/Dave Thompson

Povezane vesti

Liga Evrope, drugo kolo

Grupa A

Fenerbahče - Fejenord 1:0
Mančester Junajted - Zorja 1:0

Na Old Trafordu, Mančester Junajted je opravdao ulogu favorita protiv ukrajinske Zorje, ali će se igra Murinjovog tima brzo zaboraviti. Prvo poluvreme obeležila je odlična prilika za Markusa Rašforda, koji je sa oko desetak metara snažno šutirao i uzdrmao prečku od koje se lopta odbila tik ispred gol linije.

Vejn Runi je ponovo počeo sa klupe za rezerve, a posle njegovog ulaska u nastavku meča, Junajted je uspeo da dođe do vodećeg gola. Posle akcije domaćih po desnoj strani, usledio je centaršut ka Runiju koji traljavo šutira, ali na njegovu sreću, lopta se odbija baš do Zlatana Ibrahimovića, koji je iz neposredne blizine glavom sproveo loptu u mrežu - 1:0.

Gol pogledajte OVDE.

Uspešan na svom terenu bio je večeras i Fenerbahče, koji je golom Emenikea u 18. minutu savladao ekipu holandskog Fejenorda. Ovo je prvi trijumf Fenera u prva dva kola, a ujedno i prvi poraz Fejenorda.

Grupa B

Olimpijakos - APOEL 0:1
Astana - Jang Bojs 0:0

U Grupi B, ranije danas su Astana i Jang Bojs podelili bodove u meču bez golova, a u grčko-kiparskom dvoboju u Pireju, APOEL je kao gost iznenadio ekipu Olimoijakosa.

Vodeči gol, koji je potom i odlučio pobednika, postigao je Soteriju već u 10. minutu meča. Ovim trijumfom, Kiprani su se izdvojili na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

U domaćem timu, naš reprezentativac Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta.

Grupa C

Sent Etjen - Anderleht 1:1
Gabala - Majnc 2:3

I u Grupi C je jedna utakmica odigrana u popodnevnom terminu, Majnc j kao gost savladao ekipu Gabale sa 3:2, a uspešan u gostima bio je i Anderleht, koji je večeras odneo ipak samo bod iz Sent Etjena.

Vodeći gol za ekipu u kojoj je odlično odigrao i naš Uroš Spajić, postigao je Tilemans iz jedanaesterca u 62. minutu meča, a to vođstvo je Anderrleht imao bukvalno do poslednjih sekundi meča, kada je Rou spasio Sent Etjen poraza - 1:1.

Grupa D

Zenit SP - AZ Alkmar 5:0
Dandalk - Makabi Tel Aviv 1:0

Najubedljiviji trijumf večeras ostvario je ruski Zenit, koji je protiv AZ-a samo nastavio onu kanonadu golova koju je postigao u finišu meča prošlog kola u Tel Avivu. Tada je ekipa iz Sankt Petersburga od 0:3 stigla do 4:3 protiv Makabija, a večeras su pred svojim navijačima ispratili goste iz Holandije sa čak pet golova u mreži - 5:0.

Dvostruki strelac za ruskog predstavnika večeras je bio Kokorin, a uz njega mrežu gostiju tresli su i Đulijano, Krišito iz penala i Šatov u finišu meča.

za to vreme, Rajkovićev Makabi je doživeo još jedan minimalan poraz, ovoga puta na gostovanju Danfalku. Bilo je 1:0 za Irce, a jedini gol postigao je Kilduf u 72. minutu, posle centaršuta Horgana sa leve strane.


Grupa E

Roma - Astra 4:0
Austrija Beč - Plzen 0:0

Poput Zenita, večeras je i Roma bila veoma ubedljiva pred svojim navijačima. Predvođeni legendarnim kapitenom Totijem, koji je odigrao ceo meč, Roma je deklasirala rumunsku Astru sa 4:0. Strotman u 15. i Facio u 45. minutu pobrinuli su se da Rimljani mirno uđu u nastavak meča.

OVDE pogledajte Faciov gol posle Totijeve ''bombe''.

Do kraja su uspeli da stečenu prednost i dupliraju, najpreautogolom Fabrisija u 47. minutu, da bi konačnih 4:0 postavioMohamed Salah osam minuta kasniije - 4:0


Grupa F

Bilbao - Rapid Beč 1:0
Genk - Sasuolo 3:1

U Grupi F dve pobede domaćina. Bilbao je slomio otpor bečkog Rapida lepim golom Benjata Ečeberije u 59. minutu meča, a za to vreme u Belgiji je bilo mnogo efikasnije.

Genk je ubedljivo savladao ekipu Sasuola sa 3:1, a najveći deo posla domaćin je ostvario već u prvih 25 minuta, kada su Karelis i Bejli postigli prva dva pogotka.

U nastavku, Tino Sušić je u 61. minutu rešio pitanje pobednika, da bi četiri minuta kasnije Politano postigao počasni gol za italijanskog predstavnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Pan
Friday, 30.09.2016
15:19

United je ogroman klub ima najvise navijaca na svetu , logicno je da navijaci svih ostalih klubova vole vise neuspeh Uniteda nego uspeh svog tima .

avatar
brekbaCh
Friday, 30.09.2016
11:07

Nista drugo necu komentarisati, osim onih zvizduka Runiju.. pa vi kazete za navijace Celsija da su plasticni ? Na Stamford Bridzu, zvizduke legendama nikada necete cuti. Sramota, a Runi kakav god bio sad, zvizduke nije zasluzio posle svega.

avatar
Dragan Andric
Friday, 30.09.2016
10:56

runi zadnji vezni sa felainijem zao mi ga je bio je strava od napadaca kad sam ga upoznao sta znace losi treneri e mojes-luzeru

avatar
Japanac
Friday, 30.09.2016
08:45

Zasto je Utd pobedio? Zar nije bio plan da sto pre ispadnu? Plus najjaci sastav ccc

avatar
King Eric
Friday, 30.09.2016
01:28

Ove sto zvizde i pljuju po legendi Junajteda Vejnu Runiju njih bi proterao na Goli otok.

avatar
Brat Sergio_Undecima
Friday, 30.09.2016
00:16

Kako Junajted igra jadno, pa oni da ovaj gol na srecu nekako nisu dali, ne bi ga do sutra zabili. Za njih je i ovo natjecanje prejjako, oni nisu za Europu, nemaju taj kvalitet. I neka mi niko ne spominje Las Palmas ili Villareal, pa oni bi ovu Zoryu dobili najmanje 3 razlike.

avatar
Special One
Friday, 30.09.2016
09:57

Bar imamo čist obraz, jer je suđenje korektno za razliku kad igra Frankov klub.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 30.09.2016
11:07

Kakve to veze ima sa cinjenicom da je De Hea igrac Junajteda?

avatar
Paklena pomorandza
Thursday, 29.09.2016
23:53

A da,na stranu to sto su me oborili za 360 eura,vezane utakmice jos od utorka a zadnja Junajted 1-1 i 2 plus...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 30.09.2016
01:17

Ja sam ubo 450e a na drugom me oborio Bilbao vise od 4,5 kornera PP za 980e.. Ali nema veze :)

avatar
ADIS-M-UNTD
Friday, 30.09.2016
12:26

mozda ja ne gledam isti junajted u ligi i u LE kao ti jer ovo nije sastav koji je razbio lester nema tri igraca koja su bila kljucna u toj utakmici blind dvije asistencije,valsija protrcavo i centriro i naravno herera koje je 10x bolji igrac od felainija i organizator. Ali mislim da je u pitanju motivacija i cuvanje od povrede. Sinoc krila junajteda nisu mogli nista jer smo imali lose bekove koji nisu uputili ni jedan centarsut a pri tome nisu odvlacili paznju ni odbrambenim igracima pa su rasword i lingard uvjek bili udvojeni i nisu mogli proci a protivnik se brani sa 10 igraca .koliko je samo bilo blokiranih suteva. JEDNOSTAVNO NIJE IM U INTERESU LE ILI TI MISLIS DA JE ZORYA BOLJA OD LESTERA.

avatar
King Eric
Friday, 30.09.2016
01:27

Pa kad ne znas da igras.Tu se igrao cist kec iako je kvota bila mala.

avatar
Paklena pomorandza
Thursday, 29.09.2016
23:51

Kakav smor od utakmice i mucno za gledanje.Sve vise sam ubjedjen da Junajted pod Murinja tesko da ce igrati lep fudbal.Toliko sporo,cela vecnost lopta ide od zadnje do ofanzivne linije.Kako ne vidi strucni stab sa sve Murinjo da Felaini je samo tim igrac,dobar za ulazak sa klupe kada treba dodatna visina ili snaga.Pa onaj Lingart je toliko beskoristan igrac a uvjek prvu postavu a ne treba biti ni na klupi, Depay je za njega Ronaldo licno,Roho isto a za Runija je vise nepotrebno trositi reci,covek promasi onakvu loptu sreca pa Ibra ubacio u gol a pas kada je bila kontra Junajteda je prica sama za sebe.Dali stvarno Murinje ne vidi(ili ne zeli) da vidi sto skoro svakji navijac Junajteda vidi meni nije jasno!

avatar
tony zahirovic1234
Friday, 30.09.2016
04:38

Dao sam ti plus... :D

avatar
Special One
Friday, 30.09.2016
09:58

Ne igramo ovo takmičenje, sta ti je čovječe, to sam davno tvrdio, vidiš da su neizateresirani, igraju sa 40% svoji mogućnosti.

avatar
Special One
Thursday, 29.09.2016
23:48

Iskreno se nadam da ispadamo u grupi, jasno je da nisu zainteresirani za ovo takmičenje, iako Jose forsira neke igrače oni igraju sa pola gasa, nema potrebe ovo igrati i na početku sam uvijek govorio da Jose ovo neće igrati.

avatar
Japanac
Friday, 30.09.2016
08:47

Ako ga ne zanima zasto onda najjaci sastav protiv Zoryja ili kako se vec zove?

avatar
MANUTD
Friday, 30.09.2016
17:35

Problem je sto vama ko god da izadje na teren on predstavlja najjaci sastav. Previse odlicnih fudbalera u Junajtedu ocigledno. Inace imas izjavu Murinja nakon meca gde izjavljuje da ne zeli da igra LE.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 30.09.2016
12:48

De Hea, Blind/So, Valensija, Erera, Marsijal. To sto se igraci rotiraju cesto ne znaci da je sinoc igrao najjaci sastav. On podrazumeva i ove igrace. Mozete vi da se sprdate koliko hocete, ali ova Zorija je druga u solidnoj ligi, ispred Dinama iz Kijeva npr. Ovaj Dinamo koji je Juventus dobio je verovatno najgori tim u evropskim takmicenjima ove sezone. Prodao je apsolutno sve sto vredi u ekipi, i bukvalno je hodajuci ocaj od ekipe (za evropske standarde naravno) Neka Junajted dobija samo, igra ce se popraviti. Dobili su novog trenera pre 3 meseca, i jos tragaju za najjacim timom. Koji je izgovor Juventusu koji se muci protiv iole pristojne ekipe? Sa ovakvom igrom u PL bi vec opustno imali 2-3 poraza...

avatar
ADIS-M-UNTD
Thursday, 29.09.2016
23:45

Lose ali koda smo igrali bez felainija,roha,mensaha i lingarda. Jer bekovi su sastavni dio i napada a oni su bili jako losi cak beskorisni u napadu,aj koja tek komedija felaini organizator igre tako sporo i traljavo to ide. Ova zorya se odlicno branila 10 igraca u 16 m tu su bekovi pored krila morali protrcavati i stvarat visak igraca ali mensah i roho nisu taj kalibar bekova poput blinda showa i valensije. Naravno svi ce oni protiv stouka igrati ali herera je kljucni jer pogbu cini boljim dok felaini nije ustanju nikog proci i stalno lopta unazad ne zna povuci loptu i uposliti nekog iz napada. Herera je kljucni igrac uz Pogbu to ce se vidjeti protiv Stouka kad zaigraju u paru i Mati je lakse igrati sa jos dva majstora uz sebe.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 05.10.2016
00:37

Sve je to lepo nego što meni odgovaraš kad ja nisam komentarisao igru uopšte!? :)

avatar
Amel Balicevac
Thursday, 29.09.2016
23:40

Igra jeste losa,i da ne poverujes da je ovo Man Utd! Mi samo samo znamo ono sto vidimo ocima,a ko zna o cemu se radi?? Motivacija,formalno odradjevinje,cuvanje od povrede.. Ipak smatram da pravi United mozemo videti u Ligi,bio on dobar ili los,ipak se sve daje na prvenstvo!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 29.09.2016
23:35

Aupa Athletic & GGMU!

avatar
scofield
Thursday, 29.09.2016
23:33

Junajted jednostavno VEZE NEMA.

avatar
Nikola M.
Thursday, 29.09.2016
23:32

Dosadna utakmica dozlaboga. Umuvaše nekako taj jedan gol, osim toga, jedino još Rašfordova prečka što se može izdvojiti i to bi bilo to. Utakmica bez uzbuđenja, mrtva. Veoma loš meč, prvi šut u okvir gola na čitavoj utakmici je bio tek tu negde oko 70. minuta, što samo potvrđuje ove navode. Uzeta tri boda, ali ovo je miljama daleko od nečega što bi zadovoljilo bilo kog navijača, jer večeras nije bilo ni trunke uživanja u igri.

avatar
Special One
Thursday, 29.09.2016
23:49

Ove utakmice ne računam, u nedelju se nadam najboljem. Ali ovo takmičenje apsolutno ne računam, nadam se ispadanju u grupi.

avatar
CHOsen One
Friday, 30.09.2016
01:39

Da vidis kad Stouk uzme prva 3 boda u nedelju:P

avatar
admini-retardi
Friday, 30.09.2016
00:47

Ja nikad nisam gotivio Murinja al sam ocekivao da trgne malo igrace i da sa njim igraju zivlje i da pokazu zelju i motivaciju.Kad se ovo uporedi sa Van Galovim Junajtedom,jedino odbrana deluje sigurnije,a u napadu to i dalje deluje bezidejno i tromo,ide se na silu.Igraci se jako lose krecu,Pogba kad primi loptu na sredini ne moze da posalje pas napred,niko se ne otvara kako treba.Izgleda da Murinjo ne moze da postavi igru u ofanzivi kako treba.Nadam se da je to trenutni problem...

avatar
MAN RED
Thursday, 29.09.2016
23:26

Ružan fudbal ali šta da se radi,svako ko je gledao Mančester primetio je tu nezainteresovanost kao da igraju sa petlićima i to me jako nervira,izašli su sa jakim sastavom i umesto da im daju 5 gola oni se igraju dobacuju,zbog toga svaka šuša i može da pobedi Mančester na Old Trafordu zbog ovakvog podcenjivanja.Jeste prvenac ali nisam zadovoljan nikako!

avatar
Brat Sergio_Undecima
Friday, 30.09.2016
00:17

Kod njih se to ne primjeti samo u EL nego i u PL. Pojma nemaju!

avatar
MANUTD
Friday, 30.09.2016
17:34

10 utakmica, 7 pobeda. Sta se primeti?

avatar
SM_CUBANAC
Thursday, 29.09.2016
23:23

Idemo Zeniiiiiit!!!

avatar
Realan tip
Thursday, 29.09.2016
23:20

Igra za nijansu zanimljivija nego pod Van Galom, a igrali u dosta jakom sastavu kuci protiv Zorije. Skeptican sam po pitanju Uniteda trenutno.

avatar
MANUTD
Friday, 30.09.2016
17:32

A koga je trebao da izvede da sastav ne izgleda jako? Da je izveo celu drugu postavu taj sastav bi izgledao jak.

avatar
RedDevils1878
Thursday, 29.09.2016
23:14

Oči će mi prokrvariti od gledanja ovakve igre, ako na terenu imaš Ibru, Matu, Pogbu, Rašforda protiv Zorje, moraš dati bar 3 gola, a ne povući se na 30m od svog gola i čuvati 1:0 kad MOĆNA Zorja krene u napad.nVidim engleski komentatori dižu Runija u nebesa, kao odlično kretanje kad je postignut pogodak, inteligentan potez, sve to stoji, ali nek prokomentarišu njegov pokušaj šuta ako se tako može nazvati, čovjek koljenom hvata volej i na kraju taj traljavi potez ispadne najbitiniji.

avatar
Ole Gunar Solšer
Thursday, 29.09.2016
23:19

Ako malo bolje pogledas videces da je Fosu poslao mnogo jak centarsut, nije mogao bolje realno.

avatar
dushanseelny
Thursday, 29.09.2016
23:26

Valensija godinama salje takve i jace centarsuteve i upisuje asistencije sa istim.. Ja na terminu ne sutiram onako traljavo..

avatar
Realan tip
Thursday, 29.09.2016
23:22

Sta fali Runiju? Nije dobro zahvatio loptu, ali imali su srece i kraj, sta su uradili to ostali pa je Runi sada los toliko. Jedan je od rijetkih igraca Uniteda od kojeg mozes ocekivati nesto, ostali ne znaju gdje biju, na celu sa najskupljim igracem ikada, nevidljivim bratom Pogbom. U principu igra je ocajno postavljena od strane menadzera.

avatar
Ole Gunar Solšer
Thursday, 29.09.2016
23:11

Bitna 3 boda za Mancester, definitivno malo losija igra danas. Zorija bukvalno nije presla pola, tesko je probiti ih dobro su se branili, ali to nije opravdanje mora bolje. Felaini, Roho i Lingard uzass. Runi je usao sa velikom zeljom u mec sto je pozitivno, takodje dobre partije Ibre i Mate. Mnogo sporo se prenosi lopta sa Felainijem tako da ocekujem u daljim mecevima Ereru ili Kerika u sredini.

avatar
Realan tip
Thursday, 29.09.2016
23:26

Ja ne znam sta si ti gledao, ali ako su Mata i Ibra odigrali dobru utakmicu ja sam Bendtner licno. Ibra se nije sastao sa loptom do gola, a i tu je uspio jer je onaj nesrecni bek Zorije za dve glave nizi od njega. Trom lik totalno.

avatar
Adnan
Thursday, 29.09.2016
23:10

Uzasno loša utakmica,ali mi je drago sto Murinjo rotira i mijenja igrace te daje priliku Mensahu,Rohu,Felainiju,Lingardu,Jangu,Romeru...Nije mi drago sto rizikuje Pogbu i Ibrahimovica,ali dobro.Nadam se da Runi nece poceti protiv Stouka.

avatar
Realan tip
Thursday, 29.09.2016
23:25

Ne, nego ce vratiti Wilsona sa pozajmice da pocne utakmicu. Runi je tata igrice za ostale igrace Uniteda, makar bio u ovako ocajnoj formi. Taktika i Murinjov stil fudbala su problem.

avatar
MANUTD
Friday, 30.09.2016
17:31

Kako je onda pobedio 7 od 10 utakmica ako je losa taktika i stil fudbala?

avatar
Manipulator
Thursday, 29.09.2016
23:10

Opa, ipak Zlatan igra utakmice Cetvrtkom?

avatar
Special One
Thursday, 29.09.2016
23:50

Gdje je rekao da ne igra??

avatar
brekbaCh
Friday, 30.09.2016
11:05

http://www.sportklub.rs/ibrahimovic-junajted-nazalost-ne-igram-cetvrtkom

avatar
admini-retardi
Thursday, 29.09.2016
23:08

Igra je bila losa al najvise me iznerviralo kad sam cuo da navijaci zvizde Runiju.Mnogo toga je on uradio za klub i nikako nije zasluzio takav tretman.Englezi su najgori ljudi,nije bitno to za koga navijaju.

avatar
Nikolaus
Thursday, 29.09.2016
23:06
avatar
Ole Gunar Solšer
Thursday, 29.09.2016
23:06

Spreman sam sa ponudim Mancesteru 10 000 din za Felainija, treba 2m drva za zimu...

avatar
Nikolaus
Thursday, 29.09.2016
23:05

Tuna li si senko nekadasnjeg Fergusonovog Junajteda.

avatar
Vernes Delic
Thursday, 29.09.2016
23:04

E moj utd.treba vas biti stid jedva ste pobjedili nPrelosi ste !!!nYNWA!

avatar
Kad si bio dete malo
Thursday, 29.09.2016
23:16

Ako je neko bio smesan ovih godina , to je sigurno Luzerpool

avatar
MANUTD
Friday, 30.09.2016
17:30

Hoces da izbrojimo koliko ste trofeja osvojili ovih godina? Hoces da brojimo Junajtedove? Mozemo da ih brojimo i od trenutka kad je pocelo veliko ulaganje.

avatar
Vernes Delic
Friday, 30.09.2016
08:41

HA HA HA HA nMi bar ne trosimo po 200,300 mil.na pojacanjanVi kupite igrace od 50-100mil.i opet jedva pobjedite klub za koji je hull city prejak ;-)