Lamps u Americi - Sećanje na grehe iz mladosti...

Autor: Boris Jovanović
petak 25.07.2014.
10:45
Izvor: Sportske.net

Frank Lampard je bio jedan od četvorice igrača Čelsija optuženih da su ismevali američke turiste samo dan posle napada Al Kaide na Ameriku. Zbog toga je njegov transfer u MLS dočekan sa priličnom nelagodom preko bare...

Beta/AP Photo/Craig Ruttle
Beta/AP Photo/Craig Ruttle

Povezane vesti

Te 2001. su petorica igrača Čelsija kažnjena oduzimanjem dvonedeljne plate zbog optužbi da su ismevali američke turiste na aerodromu, samo 24 časa posle terorističkog napada na SAD.

Uz Lampsa u celoj priči je bio naravno Džon Teri, kao i još dvojica tada mladih reprezentativaca Engleske, Džodi Moris i Frank Sinkler. Peti je bio Islanđanin Gudjonsen.

Nikada do kraja nije razjašnjeno šta se desilo, osim da su bili pijani u hotelskom baru. Trebalo je da polete na meč u Bugarsku sa CSKA, ali je utakmica otkazana zbog žalosti za izgubljenim životima u terorističkom napadu.

Igrači tvrde da su narušavali javni red i mir, šokirali prisutne razuzdanim ponašanjem u baru, a zatim i kuglani na aerodromu, ali da nikoga nisu vređali.

Lampard je to ponovio juče u Njujorku.

"Prošlo je 13 godina, uvek me je sramota toga što se desilo, bili smo mladi i neobuzdani. Nije trebalo da budem tamo, ali nikoga nisam vređao. Nismo ni na koji način pominjali tragediju", kaže engleski fudbaler koji će naredne dve godine igrati za Njujork Siti.

Menadžer Ranijeri ih je tada kaznio, čitava suma koja je bila oko 120 000 evra uplaćena je u fond pomoći porodicama žrtava.

"Naravno da ću obići mesto stradanja i odati počast žrtvama", potvrdio je Lampard.

"Ali, da ponovim, nemojte verovati svemu što se piše, takve stvari u Engleskoj su uvek naduvane. Sada 13 godina posle mislim da sam izrastao u dobrog čoveka i da sam se uvek trudio da ostavim najbolji mogući utisak na terenu i van njega", dodao je Lamps.

Istini za volju, najviše drvlja i kamenja tada je bačeno na Eldur Gudjonsena. On je i kasnije optuživan za neke ispade, čak je i sam tužio "Dejli Star" koji je objavio sliku kako imitira nacistički pozdrav što je Islanđanin demantovao.

U svakom slučaju Lampard je igrač Njujork Sitija, a videćemo šta će raditi do januara kada počinje predsezona u MLS. Naime, postoji mogućnost da se on vrati u Premijer ligu, i zaigra na pozajmicu za Mančester Siti, čija je Njujork Siti filijala.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke