"Lale" poludele - 30 golova na 5 utakmica, pogodili Gudelj i Dauda!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.09.2014.
10:42
Izvor: Sportske.net

Utakmicama sedmog kola u subotu je nastavljena borba za bodove u holandskoj Erediviziji i to na spektakularan način pošto je na svega pet utakmica viđeno 30 golova a među strelcima za svoje timove našli su se Nemanja Gudelj ali i bivši napadač Crvene zvez

Beta/AP Photo,CTK/Radek Petrasek
Beta/AP Photo,CTK/Radek Petrasek

Povezane vesti

Holandska Eredivizija ne spada u najatraktivnije i najzanimljivije lige Evrope ali je zato danas ljubiteljima fudbala donela ono zbog čega dolaze na stadione ili gledaju utakmice putem TV prijemnika.

U subotu je na programu bilo pet utakmica najbolje holandske lige koje su igrane u okviru sedmog kola Eredivizije.

Sve je počelo duelom Brede i Ajaksa koji je završen pobedom gostiju rezultatom 2:5 (0:3) uz het-trik Sigtorsona koji je uz to promašio i penal u 56. minutu susreta.

Na tom susretu brat Nemanje Matića Uroš asistirao je kod prvog gola Stipu Perici koji je postigao oba pogotka u porazu Brede.

Šampion je ubedljivom pobedom najavio da bi kolo moglo da bude berićetno ali niko nije slutio da će do kraja večeri na svakoj od preostale četiri utakmice pasti preko četiri gola.

Ukupno 30 (i slovima - TRIDESET) golova palo je na pet utakmica sedmog kola holandske Eredivizije, u proseku 6 po utakmici, a među strelcima su se našli naš Nemanja Gudelj i bivši napadač Crvene zvezde Abiola Dauda.

Srpski reprezentativac postigao je jako važan predivan gol za AZ Alkmar na gostovanju Den Hagu. Gosti iz Alkmara slavili su rezultatom 2:3 (1:1) a Nemanja Gudelj pogodio je u 83. minutu pri vođstvu AZ-a 1:2.



Abiola Dauda načeo je Dordeht golom u 12. minutu a onda su njegovi saigrači iz Vitesea, na čelu sa Druzinom Valerijem Kazaišvilijem (postigao het-trik), dotukli domaćina za konačnih 2:6 (0:2).



Valja dodati da do kraja sedmog kola treba da se odigra još četiri utakmice što znači da bi prosek mogao da bude još bolji čime bi ovo kolo holandske Eredivizije sigurno ušlo u istoriju.

Sedmo kolo Eredivizije

subota
NAC Breda - Ajaks 2:5
Dordeht - Vitese 2:6
Cvole - Herakles 4:2
Den Hag - AZ Alkmar 2:3
Go Ahed Igls - Fejnord 0:4

nedelja
Herenven - PSV
Ekscelzior - Kambur
Tvente - Utreht
Groningen - Viljem II

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke